Mil suke memaksa

Hye assalam mommies,sye stress sbnrnye. Sye tau la kewangan husband sye x stabil and tgh susah byk bende tertunggak semua tapi patut ke mak laki sya desak ii kami suruh bagi anak kami dekat adik husband sye? Alasannye sbb nk tolong jgekn sbb ekonomi kami x stabil la ape la. mslhnye die dh ade ank due org yg sorg tu bru umur brpe kecik lgi tgh menyusu pon lagi...mesti la ank die xnk share mak pastu nnty jdi la pilih kasih...pastu mak husband sye pndai ii suruh jdikan adik husband sye tu ibu susuan la buat surat penjaga la ape laa adik husband sye tu dh la duduk jauh mcm mne Sye nk tgok ank sye mcm tu.... mommies rse patut ke diorg paksa ii kami bgi ank kami dkt diorg sbb kewangan x stabil? Klau mommies nk ke bgi ank dkt org?sye stress sgt ii hari ii dok chat ulang bende yg sme. #firstmom #ingintahu #seriusnanya #firstbaby

29 Các câu trả lời

Sis ada parents lagi tak? Or if dah takda, ada sesiapa wakil dari family sis mcm adik beradik ke makcik pakcik ke. Suruh husband ckp dgn mil yg family sis menentang sekeras-kerasnya. Ingat cucu tu belah mil sorang jeke yg ada hak. Habistu belah sis takde siapa nk pertahankan darah daging ke. Sekolahkan mil pls. Kewangan parents ni tak stabil mana pun tetap nk usaha sebaik mungkin utk anak. Bukan senang nk bagi anak kt org

7mo trước

sye sebatang kara sbb tu diorg dok buat keputusan mandai ii tu

satu je saya nak cakap ni sis . bukan sis sorang je atas dunia yg diduga kesusahan . banyak je org2 susah yg homeless pun still besarkan ank sendiri sampai ke besar. sabar dgn ujian kita sis. takan sis dah suami nak mengalah? saya ibu tunggal pun boleh jaga anak 3 org sis. pikir2 kan la balik. saya kalau org suruh saya lepaskan ank saya sampai saya mati pun saya pertahankan. pikir2 kan la sis

anak sis adalah dibawah jagaan sis.. diorang tak boleh sewenang wenang nye memaksa sis Serahkan anak tanpa rela sis...sis boleh buat laporan kalau mereka memaksa atau mengugut.. Wang boleh dicari bersama ...anak tak boleh di bagi mcm tu sahaja.. sis ade HAK DAN HARUS TEGAS... saya doakan sis dpt jalani ujian ni dengan tenang ya sis. anak tu hadiah Allah pada kite sis..juga amanah..

wasalam.. tanya diri sendiri dulu mommy. kalau mommy sanggup ke nak bg anak kt org lain? tak kannn. pertahankan hak mommy. sy dgn husband hidup sederhana je tapi kena berusaha juga menjaga anak sendiri. kalau sy di tempat mommy, sy da lawan dahh. mak mertua mommy sendiri yg tak stabil. ada hati nak urus hidup orang lain. maaf ayat sy agak kasar.

geram je sy ... suka2 hati je nak anak org. pada pendapat saya , sis jauhi org toksik MCM tu . buat sis stress je.. kalau husband xnk amik tindakan. .sis keluar je dari rumah tu bawak anak sekali.. kalau mak mentua tu suka paksa2 buat je report polis cakap ngn polis . ishh geram lahh ..

Geramnya baca.. awk ada parents lgi tk? fight slgi boleh! itu ank first awk kot. klu boleh jgn biar dorg kawal semua. Smpaikan ank awk pun dorg nak atur. Klu sya pun stress! mntk keluarga awk mana2 wakil untk jga ank awk nnti. haih emosi lak sya baca.. hehe sorry

Kesian you. semoga Allah permudahkan urusan u and husband. i nak cakap, anak u, hak you. siapa ja tak sedih kalau orang nak kita bagi anak kita dekat orang? kita susah payah kandung lepastu sakit beranak bagai. orang suka suka nak suruh tu ini. Takpayah dengaq.

mil xde hak nk tntukn.tu ank awk.lantak dy nk ckp ape,ank awk,awk jaga.stiap ank ade rzki msing2.Allah xkn bg klau awk xmpu.jgn stres2,pedulikn mil awk tu.haisyyy suke aty nk aturkn ank org kn.ank kn bkn kuih nk bg2 org.geram plak sy dgr.

tak payah.. susah mcm mne pun jge la anak tu sendri.. lg puas hati.. mgkin kurg dr segi harta, tp lebih dr segi kasih syg.. ntah2 mak mntua je pndai2, adik hsband mgkin x stuju.. sbb dye pun ade ank kcik..

knape nak kne ikut mak mntua tu..die x ade hak ats ank2 sis..kite sbgai mak kne btegas mlainkan sis yg nk bagi..xpyah la nk stress2 mmikirkan hal tu,baik sis jalani moment mgndung dgn baik..😊