Baby cirit birit ke ?

Hrini dh 2 kali baby berak cair mcm ni . Ni cirit birit ke ? Ada ubat ke untuk baby 6 bulan ?

Baby cirit birit ke ?
11 Các câu trả lời

Ini adalah normal bagi bayi yg menyusu badan atau selang susu formula. Jd no worries mama ya. Bayi memang akan ada hari yg die berak banyak kali sehari dan cair. Sis boleh google jenis warna bayi untuk panduan. Segera jumpa doctor sekiranya 💩 bayi bercampur warna kemerahan-merahan seperti darah.

nampak najis mcm ok je..pantau je dl buat masa ni..kalau makin teruk & berterusan terus bw ke Klinik / hospital secepat mungkin..takut anak dehidrasi

Normal kalau mcm ni. Najis bayi mmg cair2 mcm ni. Kalau cirit, mmg tembus sampai ke seluar, mmg sehari tu selang 1-2 jam kena tuka pampers.

Bukan cirit ni. Texture najis baby saya pun macam ni. Cuma bertukar tukar kaler. 😅 Sebab dah mula makan macam2.

kira normal ni sis. cirit birit ni bila najis tembus meresap dlm pempers mcm air.

2y trước

ouh yeke ? tp dia x prnh plk berak cair mcmni sllu dia berak brgumpal tu tp x keras

Maaf mummy, sya tak ada pengalaman tentang ni . Tapi mummy boleh cuba refer dr

okay tu . cirit birit tu mcm air dan ada lendir . ni okay ni .

Baby minum susu apa? Ada demam tak? Pemakanan baby okay?

2y trước

Oh normal tu, Puan. Tak perlu risau.

Normal mommy tu. Anak saya pun macam tu.

mmg cm tu