boleh ke request

hospital kerajaan boleh ke request taknak doc lelaki dan doc pelatih sambut ? #firstmom #ingintahu

9 Các câu trả lời

Cuba tanya. Sy bersalin normal assist by women nurse so mmg berdua je dgn dia masa bersalin. Bila baby dh lahir ada nurse prmpn lain dtg tlg sambut, bila keluar baby menangis means baby ok x lemas or anything dia letak atas dada kita skjp then bwk baby ke Dr utk Dr cek baby drp atas kepala sampai kaki baby. Bila baby dh ok baru nurse bagi semula baby then boleh naik wad dgn baby. Bukan ke bersalin czer baru Dr yg ambil baby? Dr akan belah perut & rahim kemudian keluarkan baby then nurse akan sambut baby tu. Then Dr akan jahit kita. Biasa Dr lelaki je yg pakar czer. Sebelum czer kena bius & Dr pakar bius pun biasa lelaki. Jarang Dr perempuan buat. Jika ada dikira bertuah. Janji baby keluar selamat syukur alhamdulillah sis.

sepanjang mengandung sy sentiasa doa supaya allah rezekikan sy doc dan nurse perempuan shja urus sepanjang sy cek up dan besalin, andai kata ada kena doc lelaki sy mintak allah ringgankan mulut dan lidah utk bercakap mintak doc perempuan. alhamdulillah sepanjang sy mengandung 4 kali semua doc dan nurse perempuan shja sy dpt dan mereka pon faham sy. kecuali kes amagenci shja x blh bt apa . tawakal shja. contoh kalau kena amagenci czer mmg akan ada pembantu lelaki utk bantu doc dan nurse perempuan pindah2kan kita ketiap katil . sbb kita dh x leh gerak sendiri kalau perempuan shja mungkin x dpt nak angkatkan. mintak sahaja in sya alalh moga dimudahkan.

sis.. sy xde pngalaman brsalin kt hospital kerajaan tpi kakak sy da bersalin 5kali dhospital besar melaka n kesemua 5kali tu dia dapat dr perempuan.. request je sis, moga3 Tuhan permudahkn urusan sis mnjaga aurat ye.. sy bukan islam tpi sy ada ramai kawan islam yg mmg benar3 mnjaga aurat, xde istilah darurat, klu sis ikhlas dlm urusan sis. pecayalah Tuhan akan bukakn hati org sekeliling sis utk mudahkn urusan sis.. doa byk3, n nnti request je ye, dpt xdpt belakang cerita, sekurang3nya sis da cuba ❤️

xboleh request awak..sy bersalin hospital kerajaan.. masa dkt ward bersalin normal mmg doctor pmpn tp hampir kena ceaser tolak masok blik operate dlm tu ada semua dr doctor operate, doctor pelatih, pembantu doctor(2lelaki), termsok intern..

Kalau sambut baby diorang xkasi yg pelatih sambut,diorang hanya ajar saja.kalau mcm ambik darah atau sambung jarum d tangan tu mmng biasa pelatih la yg buat😅😅😅sbb tu kalau beranak pergi time malam,sbb kalau siang bnyk pelatih

hospital kerajaan x boleh request tapi... mintak kebenaran tu boleh kot bwak bincang.... sbb tu hak awk, nk dpt jawapan boleh atau x tu 50/50 😅

Ikut rezeki. Tp selalunya mmg dktr perempuan & misi perempuan yg sambut.

depends pd depa

boleh..