sedih

hm tadi g klnk arini genap 9buln. bby songsang. ?isnin ni kne g hosptl doktr try pusingkn pastu dea bg reht 2jam kalau xde pape ke bole blik kalau mcm tali pusat trbelit ke jntung slow ke apa ke tros czer

24 Các câu trả lời

Sy ada pengalaman mcm sis. Baby sy songsang dri kandungan 7 bln. G jumpa pakar dkt hospital, pakar offer nak buat ecv (pusingkan baby) tah napa sy x nak.. Sy request utk czer.. Dah siap czer semua doc kata nasib baik awk pilih czer.. Sbb baby awk besar, ada chances utk tali pusat terbelit..fuhh nasib baik ikut naluri hati masa tu. Skrg alhamdulillah dah 4 tahun dh anak sy. Tgh tunggu adik dia kluar bln 12 ni🥰🤩 apa² pun ikutlah gerak hati kita, yg mana yg terbaik utk ibu & anak, jgn terlalu sedih jika jln kita utk melahirkan dgn cara tu, mungkin itu yg terbaik utk kita😊😊

5y trước

aminnnn...

Sye baru 2bulan lepas czer sbb baby songsang. Mase 36weeks doc di kk detect songsang. Set appointment kt hospital kajang utk ecv. 37weeks buat ecv 3x doc try xlepas jgak. Sakit sgt smpai sye tolak2 tgn Doc. Doc decide nk operate hari yg sama tp sbb sye nk blk berpantang kt kampung so sye minta nk operate kt hospital temerloh sehari slps ecv terus pegi sbb takut ada pape kt baby. So sye czer kt hos temerloh. Skrg baby da 2bulan. Sye rase kalo baby sis x ok jgak better sis pilih czer je xperlu buat ecv sbb sakit sgt2 huhu.

5y trước

sama la sis kisah kite huhu.. bby sye pn dh 2bulan lebih skg nie

Prosedur tu namanya ecv,saya pernah merasa pengalaman buat ecv masa kandungan 35w6d,baby complete breech.....buat waktu pagi....sakit memang sakit doktor pun dah cuba sedaya upaya tapi baby xnak pusing....malam tu terus emergency c-sect sbb dah ada contraction....Alhamdulillah selamat semuanya😊

5y trước

Ye anak sulung

Sya ad juga buat ecv msa 36 weeks tpi baby xnk pusing juga . Mmg sakit bila perut ditekan 😣 untuk pusingkan baby . Tp syukur x ada apa2 jd kt baby and doc pun trus bg date untuk czer ... Syukur pda 29.8.2019 sya slmt brsalin scara czer . Smoga urusan sis dipermudhkan 💕

Isteri sy baru bersalin secara czer pd 11.09.2019..emergency czer..selepas pusingkan baby pd 37 minggu..memang ada risiko..jantung baby lemah...sakit sgt semasa proses pusingkan baby...saya rase lebih baik terus mintak czer lg baik dan slamat...ni pengalaman sy..

5y trước

serius laaaa... 😢

saya pun anak first songsang... dokto try pusingkan.. tp sakitnye Allah je th.. last2 sy mtk czer je.. jln yg lebih selamat.. sb kita x th ape yg berlaku kat dlm tu..

Sis bagus sis czer je, dripda doktor pusing takut ada apa2 kat bby... Saya xda pngalaman tentang nie juga tapi mck saya dulu dia minta czer je..

Semoga semua nya dipermudahkan . Jangan risau ye . Bersalin normal ke czer ke enjoy je , tak lama dah tu nak tengok budak comel

Semoga Allah permudahkan segala urusan awak.. Aamiin 🤲

Bkn tk blh pusing blik...nnti dh ckup matang die normal blk ke bwh

5y trước

xpe sy try pujuk bby lg smtara nk tgu ke ari isnin.. doakn sy ye