pendapat

Hii mommy² . Bole beri cadangan tak susu fm apa ehh yg ngam untuk tmbah berat bdan ank ? Ank sy da 8 bln da tpi berat stil 6kg . Da cba susu s26 da tpi tak sesuai ngan ank . Bole beri cdangan lain tak susu formula apa yg bgus tuk tmbah berat bdn ankkk ???

1 Trả lời

Susu formula ni perlu try and error mommy. Sebab keserasian setiap baby tu tak sama. Setiap baby tu berbeza. Even adik beradik pun berbeza keserasian formula milk dia. Contohnya anak pertama kakak saya serasi dengan Similac. Tapi anak kedua dia tak serasi. Jadi anak kedua dia minum susu breastfeeding dan Dutch Baby. Macam saya, saya beri anak saya susu Dutch Baby juga. Mungkin mommy boleh try dulu beli Dutch baby yg pek kecil. Tengok serasi atau tak dengan anak mommy. Semoga dipermudahkan urusan ye mommy. Allahumma Aamiin 🤲🏻 #TAPsupermoms #TAPactiveusers