Selera makan

Hii mommy to be ! Nak tanya , bila masuk weeks 7 ni normal ke kalau kita hilang selera makan ? Tengok makanan apa pun takda selera and nak muntah 😭

13 Các câu trả lời

sy pon masuk 6w+ gitu terus alahan. makan mnum semua muntah. masa bukak buku nurse kk ade sarankan beli vitamin b complex tak silap. dye cakap bagus ntuk bagi kite berselera. tapi sy tak beli yg tu sy terus beli iberet folic. lepas makan je vitamin alhamdulillah alahan su ade lagi tp berselera betol makan. kalau nak muntah jugak sy kemam gula2 mentos. tryla sis beli iberet folic tu mana tau sesuai kan. ke pd bdn sy kebetolan ke 🤷🏻‍♀️

Normal jaa sis . 1st trimester adalah fasa kita perlu jaga sebab alahan . Kita jadi kurang makan tapi banyakkan makan buah yg ada zat . Air yg kita selesa minum . Baby perlukan zat , so sis kena fight sikit even makan akan muntah . Makan sedikit dgn kerap nak bg zat dekat baby . InsyaaAllah lepas 2nd trimester akan ada pelangi buat sis . Dah boleh makan tanpa risau muntah . Atau pun boleh minum jus mamariam . Hb pun akan cantik .

Sama sis, time sy alahan tk tau pom pregnant tp nk makan je tk boleh rasa nk makan tp tk boleh telan lepas cek naik double line terus and scan positive terus beli buah sbb buah je selera boleh telan tambah buah tembikai 🤤tp skrg dh boleh mkn ada time tk boleh mkn badan pula rasa penat mcm balik berperang 😵‍💫

sama haahha tapi umy saya pesan, kena makan jugak, walaupun kita tak selera , yang dalam kandungan tu perlukan zat dari ibu untuk membesar. banyakkan buah yang ada vitamin. saya rajin google resepi makanan walaupun tak selera , awal² dulu tgk video makanan pun nak muntah 😂

Normal . Mcm saya 🤣 dh masuk 5 bulan bru ada selera balek nak makan . Mula tahu ngandung hidu bau nasi pun boleh muntahh belum lagi makn . Sekarang 6 bulan alhamdulillah dh start kuat makan 🤣

normal , first trimester memang macam tu sis .. kadang2 ada je yang takda alahan sepanjang pregnant .. ehehe saya pun sama , masuk second trimester ni baru ada selera nak makan ..

sy dulu tahu2 je pregnant terus hilang selera makan,dari kandungan 9 weeks,smpai lh sekarang dh msuk 37weeks....selera makan mmg kurang...

Normal mcm saya.. saya smpai 16week tak boleh masuk pape.. makan pon nak tanak je.. lepas 17week makin bertambah selera hahaa..

Normal ke mual 1 hari bila makan masam baru rasa lega, tapi kena buah tak boleh jeruk2

saya nk masuk 17w kdng2 lalu mkan...kdng2 xlalu mkan....suka mkan buah2 ja...