hb low

Hii mommies..sy nak tnya mcm mna nak naikkan hb semasa preggy sebab nie pertama kali sy mengandung..kandungan dh nak masuk 6bulan and nurse sruh cek balik 2 minggu lagii..sy ada bca dkt fb psl hb low nie..mkn ubat tmbh drah dengan minum jus buah-buahan. Ada tak sesiapa mommies sni amalkan mcm tu?? Kdg2 sy ragu2 nak minum jus buah slpas mkn ubt..

63 Các câu trả lời

Cuba sis cari posting yg lama2 kat dlm ni. Dlm ni byk info, cuma kena rajin lah cari. Asyik2 soalan yg sama.

Buah delima..brokoli..avocado sgt baik naik kn hb sis..sya pun tngah amalkan..atau iberet jg bs naik kn hb

Makan supplement vita lea shaklee.. InshaAllah naik..sy dah cuba..ubat klinik sy makan muntah2

makan ubat tambah darah dengan jus oren.. inshaAllah berkesan sbb sy pon amalkan masa mengandung dulu

Saya hb low 9.28....saya minum pati delima gulsan alhamdulillah naik 12.5...ubat saya makan iberet

Akak amalkan mkn buah dan jus..avacado..kiwi..pisang..kurma..buah naga..durian belanda..

Minum susu kambing..bru naik hb..mkn iberat x jalan gak..last2 doc bagi zinkcofer bru naik hb...

Haah, makan ubat dgn minum jus atau makan buah yg tinggi vitamin c. Doc sendiri yg suggest. 😊

Sy makan ubat dgn air limau..asam tu asam jgk la tp dri hb sy 10.8 naik p 11.2 dan naik p 11.9

Sy mkn obimin dengan air limau suam... pastu bykkan makan buah jambu batu.. hb cepat naik