hb low

Hii mommies..sy nak tnya mcm mna nak naikkan hb semasa preggy sebab nie pertama kali sy mengandung..kandungan dh nak masuk 6bulan and nurse sruh cek balik 2 minggu lagii..sy ada bca dkt fb psl hb low nie..mkn ubat tmbh drah dengan minum jus buah-buahan. Ada tak sesiapa mommies sni amalkan mcm tu?? Kdg2 sy ragu2 nak minum jus buah slpas mkn ubt..

63 Các câu trả lời

Saya dari makan maltofer tukar makan pil yg kk bagi. Then minum susuh HL and Ribena berry. Alhamdulilah dari 10.8 jadi 11.3 dalam 2minggu 🥰

4y trước

Dia da besalin kot.. dah 9bln lepas da post ni

Cuba mkn pisang berangan. Saye hb low jgkk. Hb saye 10 saye mkn pisang berangan je dgn ubt yg doktor kasi trus hb saye naik 12.4

Sy bru start mkn obimin second trimister ni..nti next checkup xtaw la hb naik or trun..sblm ni mse bkak buku hb 11.9 pastu naik 12.5.

Nak senang, sis beli je air peel fresh. Sy mkn semua ubat kk bagi dgn air tu. Tp jgn byk, setengah cwn je. Nanti kencing manis plk

Saya da makan 4jenis ubat smuaa buat mabuk teruk .stop ubat consume mamariam dgn buah jambu batu je . Hb now ok da 11.3 b4 ni 9.6

Owg ckp mnum air oren insyllah naik.. Sy xtau sb sy amal jus mamariam dri awl ngndung alhamdulillah skrg dh msk 8bln hb okey

Jgn tinggal ubat klinik bagi. Makan dgn air masam mcm ribena, jgn minum dgn air milo. Sy amalkan makan kurma n jus mamariam

5y trước

Yg tu tak pasti sis😅

saya pun sama, tapi lepas makan kacang kuda Alhamdulillah naik.. tpi kacang kuda jgn makan sekali rap mcm tu sbb dia angin

Nurse pesan amalkan makan buah oren dgn jambu batu..& actually jambu batu lagi tinggi vitamin c

sy makan sangobion, jus mamariam & pati delima .. kadang2 makan jambu batu .. HB dr 10.0 naik 11.1 ..