rasa lapar

hii mommiess sy preg 19weeks 5days skg ni knp sy sllu rsa lapar sedangkan bru abis mkn kjp lg rsa lapar balik.. knp eh??

15 Các câu trả lời

Normal sis. Saya trimester pertama jangan kata laa. Alahan teruk, berat badan pon susut. Masok trimester kedua dh boleh makan tu, asyik nak sumbat je dlm mulut nii. Sikit2 nak ngunyah tapi badan tak jugak naik2 haha 😂

5y trước

InshaAllah sis🌹 iyaa baby first😄😄 due pd 20/08 sis😊

Sy pregnant twins. Now baru masuk 15week. Tp lapar dia mcm da lama xmakan padahal baru lps mkn 🤣mkn xprnh kenyang 🙃brp jam skali sy mkn nasi tp dlm kuantiti yg sikit. Mujo berat tak naik

normal laa tu..macam saya laa..setiap dua jam mesti lapa..tp sy ambek mkanan dlm amount yg skit tp kerap...biasa laa bby nk membesarkn...selera mkanan mcm tu le..

5y trước

Alhamdulillah sis klw normal😍😍 patutla baby bump makin bam bam😂😂😂😂

Sama lah mcm saya . Awal2 dulu mkn pun xlalu dah masuk 4bulan lebih menjadi2 nafsu mkn . Pas mkn nasi saya akan mkn buah2 , kismis bt sbgai kudapan .

Best lah dpt rasa nikmat preg,😔 tapi sy masih ttc dah 3 tahu 5 bulan umur pun makin hari makin meningkat, semoga ada rezeki untuk sy jugak

5y trước

InshaAllah amin🌹 terima kasih gak sis

Normal je tu. Mcm sy lunch pkl 1, pkl 3 dh lapar balik hahaha. Doctor advice makan sikit tp kerap kali xpe. Jgn skali makan tu byk terus.

5y trước

Alhamdulillah normal😍😍 hahahaha tula sis lapar lapar trus cr mknn🤣🤣 mkn sikit tp kerap? ow okeyy sis tqtq👍😊😊

Sy baru nak ada balik selera makan. Dlu 1st trimester turun berat mendadak. Ni asyik lapar je masuk 2nd trimester. 😂

5y trước

tula sis😄😄😄 nakk mkn jak pdhl dah mkn td🤣🤣🤣

Kita geng..kejap² lapar.padahal baru je lepas makan.kadang tu 4pg pun tiba² lapar😅 anak ke5

Sbb ada baby kan, so memang kerap lapar. Perut still banyak angin 😁

5y trước

Enjoy your pregnancy 🤗

Biasa la bby smkin bsr mmg akn trsa lpr.. Kerp mkn tapi kadr sdrhana