Jaundis

Hii. Ade petua x mcm mne nk kurangkan kuning pd bayi. Dah dekat seminggu ulang alik kk amik darah.

37 Các câu trả lời

..try minum susu kambing or mkn pil susu kambing utk ibu ye. lps tue kerap susukan baby. baby ada kuning mmg kerap tidur smpi lupa nak menyusu. rajin2 bangunkan dia menyusu. in shaa allah..

baby sy sebulan..ulg alik KK..dr 1st kluar ward smpi nk hbis pntang.. bru hilg kuningnye..kerapkan menyusu aje..buat 2jam..kejutkn bayi perlhan2 tuk bgn..bkk bju nye komfen bgn. :)

kerapkan susu...anak saya prolonged jaundice...2 minggu lebih masih ada kuning..last doktor ambik darah utk buat test..hope xdak apa2...selagi berak dia ada warna..jangan risau...

makan buah anggur sis atau minum susu kambing , pstu stiap 1jam atau 2jam pam susu bagi dia minum.. insyaallah turun..sy dh try ank sy dh turun kuningnya.. dr 8 jadi 6.9 je..

Baby kuning sis bagi susu kmbing yg fresh sis mcm anak sy yg first dulu kuning dia 21 tinggi lpas tu sy bagi susu kmbing in sha allh kuning turun...

Saya ade dpt petua dr jiran saya. Die kate , mandikan baby dengan air rendaman daun kuchai. Masak daun kuchai dengan air n mandikan bb dgn air die.

bg baby mnum air halwa kundur setitis 2 .. klau rasi dgn baby Inshallah kuning turun .. petua mak sy dr ktorg baby smpai skrg ke anak buah ..

sy kerapkan bagi susu pd baby, 3 jam skali.. susu tak banyak, guna susu formula 60 ml, pastikn baby minum habis utk byk dia membuang..

Jangan makan lada hitam, halia. Jangan bedung bila siang. Bedung sekejap lepas mandi je. Baby takboleh panas sebab jaundice tu demam.

Tnya doktor, boleh x sis try consume minyak kelapa dara. Sbb sy ada baca minyak kelapa dara boleh bantu masalah jaundice baby.