Apa Ubat Kuning Bayi Baru Lahir?

Hello Hye smua mommy, ada tk yg boleh kongsi petua utk trunkan kuning baby dh seminggu cek kuning kdng naik kdnf trun, rsau sngat suami pn trpksa cuti lama ulang alik hri² pgi klinik cek hari²

4 Các câu trả lời

Saya haritu mak bagi baby mandi dengan air cap badak botol biru cooler rino tuu. Sebotol tu boleh buat dua kali mandi. Jirus masa lastt sekali dah penghabis mandi tu. Selain tu susu ibu. Ada jugak petua susu s-26. Macam macam petua tapi tak setiap baby sama and boleh turun

kerap bf tiap 2 jam. klu bby xnk bgun, jentik tapak kaki dia bg dia nangis. time nangis terus bf. mmg gitu la klu jaundice..tp tanya la misi kot blh check selang beberapa hari ke. sbb sy pantang sndri, ada ank kecik 2y lg, suami pn xleh cuti sgt.

masa saya dulu, beli mandian herba baby and bagi mandi air kucai. alhamdulillah, taksampai seminggu pun baby kuning ☺️ kena try and error jugaaa sbb banyak sangat petua orang² lama.

Ubat kuning baby just susu and phototherapy treatment. So kena susukan baby every 1-2 hours. Jangan skip feeding schedule. Kejut baby sampai bangun.