Angin

Hi mommies..sy bru pregnant around 6 weeks..nak tanya, normal ke kalau saya selalu rasa sakit perut berangin2 mcm gastric even masih kenyang atau baru lepas makan??

65 Các câu trả lời

Kita sama la sis ... Pregnant pun sama 8mggu.. Mmg tak selesa perut.. Rasa mcm minum air pastu terus lari satu padang.. Puas la duk google itu ini

Mmg akn kmbung perut sis, x ada lg ubat hosp hlngkn kmbung time preggy ni..sllu sy mndi air hangat n mintak suami sapu n urut betis..alhamdulillah kluar kntut bnyk..😂

Masa sya blm taw sya pregnant.. 6 weeks..ingatkan perut masuk angin.. cramping 😅..

5y trước

betul3..sy sblm tahu hari tu duk pelik asal la asyik gastric, kembung perut je even dah makan atau kenyang..skrg bila dh tau pregnant ni baru tau sb hormonal changes rupanya

Sama. 😅 Tapi ni normal. time preggy hormon badan kt berubah. Sistem badan tak macam badan normal. Yelah kan badan kita nak ada nyawa baru. Elakkan makan pedas dan bergoreng ye. Makan kena kunyah dan telan slow2. Saya dah kena pedih ulu hati haritu. seksa. rasa nak putus urat. 😅

5y trước

kan. tau takpe. so, bila macam ni, doc akan cadangkan makan kena dalam kuantiti sikit tapi kerap. jangan biarkan perut kosong. kadang2 rasa tak larat nak makan tp kena kuat2 kan juga. 😅 cuba makan bubur. yang penting pedas kena blacklist dulu. 😂

Normal sis...mkn gaviscon

5y trước

ouh..ok2,nanti nak cuba..tq sis😊