Masuk trimester 2

Hi mommies, nak tnya. sy bru masuk trismester kedua, normal ke perut ni sakit mcm sakit perut masuk angin tu. dh makan pun msih ada rasa sakit tu #firstmom

7 Các câu trả lời

mungkin nk jd heartburn. Awk kerap mkn lambat ke sis? sy kalau mkn lambat terlalu kerap sgt perut akan jd mcm tu. kesimpulannya mkn kena on time & jgn mkn bnyk terus dlm 1 masa. Itu pun akan buat perut sakit & rs mcm heartburn or gastrik. Plg mencabar kalau time² tu jgk baby start mengeras. Double triple sakit kat perut sampai nk tdo pun susah

6mo trước

@miss ema awk gi farmasi cari gaviscon sachet yg triple action. mkn tu. mudah²an reda sakit perut tu. aamiin

sy pon br masuk 16bminggu sis... sy skrg perut kena on-time Ada is...kalau x... sakit perut walopon x Rasa lapar .. pendek kata...mmg sebelah katil...DLM beg...ada Stanby wheat cracker bagi alas perut.... Cuba makan sikit2 secara kerap sis...

Normal sis, sbb baby makin nk besar kan, dia mcm menolak kita, tapi kalau masuk tri-3 kena hti2 mcm2 boleh, sya hri tu hmpir jdi pra eclmsia tu, nsib brtindak cpt

Normal sis, perut saya pun keras sebab angin . Dlm dua minggu jugak. Kena kerap makan dalam kuantiti yg sedikit.

sis gastrik kut? tak normal sis. jaga makan.

Trimester 2, brpa week ya?

normal sis