kalau isteri mengandung tidak boleh masak kah?

hbis isteri sa bila sa surh dia masak dia tdk kau dia mau tngk hp sja layan fb dia

2 Các câu trả lời

kalau isteri tengah alahan, mungkin tu jadi sebab dia tak nak masak. sebab saya pun macam tu masa di awal² kehamilan. kandungan masuk 4 bulan,baru saya boleh masak. masa alahan tu memang tak boleh nak masak. rasa loya,muntah² je bila bau nasi,bau tumisan,bau suami pun saya tak suka. nak muntah 😂. rasa nak pitam pun ada. Alhamdulillah,suami faham. hari² lah oder food panda je 🤭 sekarang dah tak ada alahan. jadi saya masak hari².

kdg2 sbb alahan semasa hamil buat isteri tidak msk...mcm sy dlu xblh bau tumis goreng smua tu nnti muntah..dr awl hamil smpai bersalin suami sy mskkn..sy tlg siapkn bahan shj