Sekadar bertanya

Hi mommy, nak tanya. Kalau kita sebagai suri rumah dah inform husband yang ada certain place dalam rumah perlu dibaiki, dan benda tu isteri susah nak buat sebab berat/tinggi/susah, husband kata nanti dia buat. Tapi sampai kesudah dia tak buat. Bila kita sebut lagi pasal benda tu, dia kata dia penat kerja. Balik nak rehat. Isteri seboleh bolehnya taknak suami penat. Macam mana eh? Kalau si isteri boleh buat, dia takkan sesuka nak susahkan husband dia kan? Isteri pun penat juga jaga anak, masak, basuh baju apa semua, banyak lagi. How ehh? Sebab benda dah lama terbiar, rasa macam nak buat sendiri je tapi keadaan tak mengizinkan. Ada solution atau nasihat tak?

1 Trả lời

Benda apa tu kena buat? Hire org je buat. Mintak duit kt diaaa