10 week pergnant

Haritu sy dah scan time 7week baby dah ada hearbeat . Now dah 10 week sy masih belum buka buku dan belum scan kali kedua . Normal ke ibu ibu kalau perut saya kempis je . Dan saya tak ada alahan sangat . Kadang saya rasa macam tak mengandung . Dan saya selalu risaukan tentang missed miscarriage sebb saya ada terbaca yang missed miscarriage ni tak ada tanda tanda . Nk scan tapi duit tak banyak dan appoiment KK jumaat ni . #firstmom

1 Trả lời

Normal perut kempis sbb janin 10w kecil lg (blh tgk apps utk tgk size janin 10w mcm mana). Alahan ikut pd hormon bdn masing2. Tak semua org ada alahan. Klu tak ada tu syukur sgt. Klu heartbeat dh ada InshaAllah kndungan baik2 saja. Bila mengandung avoid fikir yg bukan2 ya. Meanwhile continue consume folic acid, stay hydrated, avoid heavy works.