Scan nak kne dengar jantung ke baru boleh buka buku pink

Hai nak tanya la nie kalau sy g scan kalau janin lum nmpk,,sy kne g lg sekali ke,,,utk buka buku kat kk,,scan tu wajib dah nmpk janin n dgr jantung ke,,ke yang penting dah scan dah boleh buka buku ..walaupun hanya kantung je ..

6 Các câu trả lời

tak sure lah tapi saya haritu, scan swasta nak confirm pregnant , then dr ckp nnti datang lagi sekali time 8w untuk dengar heartbeat baby then boleh ke kk buat buku pink. saya pergi kk time 8 w tu pun nurse suruh datang semula time 9w.

pengalaman saya, bila dah buat upt dan positif, sy terus g kk untuk buka buku pink, walaupun kalau ikutkan masa tu masih awal. saya xde g swasta untuk scan semua tu. dapat tarikh untuk buka buku pink baru doc di kk scan sy..

sy g kk dia org tkda ckp apa pn pdahal sy bru lgi masa tu ni 11/6 jumpa doktor tpi kantung sy tk menjadi hri jumaat tu sy ad g scan kt swasta smpai 2klinik sbb nk komfom kn..hrap2 doktor kt kk tk bebel lh

2t trước

tk bnyk pn sis sy g scan lagi sekali kantung tak menjdi dh dia dh kecut selasa ni g kk tngk lah dia cuci ke x sbb swasta dia bgi masa 2mnggu untk trun sndri

Sy da 10 weeks tp xbukak buku lg.. Nk g kk pk alahan teruk. Xlarat nk menunggu giliran nye tu.. Tgu alahan ok skit bru bukak buku kat kk xpe kan lambat sikit😅

Dkt kk masa nk bukak buku pink tu pun diorg akn test upt kita jgk

better dgar heartbeat janin dulu sblum buat buku...