1st scan baby

Harini pergi scan and doc kata kantung tak nampak. Adakah ini normal? Kalau ikutkan tarikh LMT, dah masuk 7minggu. Then doc bgtahu selalunya sbb salah tarikh dan suruh scan lg after 2weeks. Dan td doc suruh buat ujian UPT lg sekali, and mmg +ve tp line dia samar jd doc kata lg mungkin masih diperingkat awal. Ada sesiapa yg mcm ni tak? Saya dah risau sangat, mcm mcm fikir skrg. Tak tenang langsung :( last choice nanti mungkin saya kena transvaginal scan.

1 Trả lời

normal sis kalau kandungan masih awal, belum nampak kantung. nanti masa 8w ke atas repeat scan lagi, masa tu kantung baru boleh nampak. tips untuk scan awal pregnancy ni, make sure pundi kencing penuh senang nak detect kantung.