Nak Tanya.

Harini hari ke 43 saya berpantang. Saya bersalin normal. Sekarang luka jahitan semua dah kering dan ada sikit lagi saja utk daging jadi kulit dan baik. Soalan saya nak tanya, ada tak kalangan ibu2 yang rasa gatal2 sangat dekat faraj tanpa tahu sebab. Sebab saya jaga makan semua. Tapi saya rasa gatal mengenyam kat faraj. Sesiapa ibu2 pernah alami benda yang sama? Ada tips tak untuk hilangkan kegatalan tu.

22 Các câu trả lời

alamak..ingatkan gatal sebab nak sembuh..saya makan sayur dan daging ayam campur halia je..

5y trước

ok.....

Org dlu2 ckap, lepas bersalin faraj kena cuci dengan air garam. Tapi tak tau betul ke tak.

5y trước

Mak saya cakap mcm juga. Katanya luka nak, baik. Tapi air garam belum cuba lagi.

Sis ada mkn makanan yg sis alahan la ni, better refer docter takut jadi nanah

5y trước

Tkt nye kalau dh brnanah

Awk x jaga pantang mkn kot.. Baik pg klinik cpat sblm melarat

Kalau gatal tu tanda jangkitan . better refer doktor

5y trước

Ooo ok tq tuk info😘

kerap cuci dgn air suam sis.. takut ada bakteria pla

5y trước

miss v tpt yg sensitif.. rajin tukar spender jg ya sis.. pastikn kering jgn lembab.. btw moga sihat² selalu.. godbless

Baik tanya doktor.. Takut ada jangkitan kuman je

Bilas dengan air garam suam sis. Try sikit dulu

5y trước

Okay sis terima kasih tips ya. Harap sangat dapat hilangkan rasa gatal ni sbb tak tahan.

Rendam dgn air suam.. Ada bakteria kat situ..

5y trước

Sama2..

Cuci guna air suam campur garam sis

5y trước

ok....tq sis for sharing...