Kuning baby

Harini hari ke 17 baby n masih ada kuning..selain kerapkan menyusu ,ikhtiar apa lagi ya ibu²..terima kasih yang respon 🫰

5 Các câu trả lời

Paksa anak bngun mnum susu setiap 1-2jam, mandi tauge(jgn buat char ko tiau pulak anak tu heheh) , tempek koolfever blkg bdn n dahi. Sy pun try je. Alhamdulillah trun byk tp part susu tu lah plg penat nk bngun tgh mlm 😣

sy baca petua² ada yg suggest blend daun kucai..mandikan baby..sy x tau berkesan ke x..sy x cuba pun sbb baby sy turun dr 127 ke 51 dlm ms seminggu sbb sy kerap susu kan..dan baby kerap berak..

baby saya 2 minggu baru off kuning. sy mandikan dgn air rebusan daun belimbing buluh, lebihkan susu fm sbb nk kerapkan baby kencing+berak

Selalu main dgn anak, cuit2 anak. Slow walk dgn anak kena cahaya matahari pagi kat tempat redup sambil borak dgn anak. 10 minit pun OK.

try mandi guna daun dukung anak atau kucai, tapi susu kene kerap paling penting, anak saya 2 minggu jugak baru cut off kuning