32w, first baby 🥰

Harini genap 32w. Nervousnya rasa bila hari makin hampir. Tapi excited nak tengok baby yang menendang dalam perut ni hehe. saya baru nak packing barang hospital. Saya cadang nak ke htar. Bawa dua beg je cukup ke? Saya bawa: 1 totebag - Set baju + mitten booties hat, bedung & pampers 1. - Maternity pad & disposable panties 1. - Ic, kad nikah & buku pink. - Powerbank + usb & phone. 1 beg galas - Set baju + mitten booties hat, bedung & pampers 1. - Wet tissue 100pcs, tissue 100pcs, pampers 10pcs, minyak telon baby. - Telekung & sejadah travel. - Maternity pad 10pcs, breast pad 3pcs, minyak angin, stokin + bra + tudung extra 1 & disposable panties 5pcs. - Toiletries ibu & towel kecil. - Biskut & air sikit. Baju ke hospital saya jadikan baju untuk balik. Selebihnya saya simpan dalam satu beg yang akan tinggalkan dalam kereta. Jika perlu, husband akan hantar waktu melawat atau pada guard. Boleh ke macam tu? Harap saya dapat kawal anxiety saya masa nak bersalin. Semoga semua urusan ibu lain juga dipermudahkan 🌼

1 Trả lời

Better bawa 1 beg besar, sekali bawa je. Biarlah orang kata apa.. Saya bawa beg besar sebab saya tak larat bawa berat dan fikir kita nak bawa baby lagi, macam kat sini hospital bagi hadiah. Dapat 2 beg hadiah. So, saya sumbat je semua dlm 1 beg. 😁 Senang guard/ suami nak bawa kan.

2y trước

Maknanya beg dalam kereta untuk urgent tu bawa je terus dalam satu beg ye? Hihi okayy. Terima kasih tolong, saya taktahu sangat 😅