TTC Dpo13 still negative

Harini DPO13 . Anxious sangat n buat pregnancy test. huu. Period still tak kunjung tiba. Siapa yg TTC boleh share kata2 semangat?

8 Các câu trả lời

Sy eksiden teruk last year 2010. Harapan hidup pun 20/100 kata nurse2 yg jaga sy dlu. Bila sedar dr koma, sy discharge,sy x nk kawen.Dh kawen, sy selalu suruh suami kawen lain sbb period x regular, sy fikir x boleh bg suami zuriat.Suami pulak asik yakinkan sy yg Allah ada.Lebih tahu dr sain manusia.Smpi sy stress.Sbb x mmpu nk ada anak. Tp last year 2016, Allah tunjuk kuasanya.Sy pregnnt tp masa tu 5 bulan dh misscariage. Org kata lps ggur biasa lekat dgn mudah.2 tahun sy tggu x lekat lagi. Lepastu sy & suami redha. Kalau ada, Alhamdulillah..Kalau x de..Hiduplah kami b'dua pun..Tup2 bulan 9 tahun lepas, kandungan sy dh 2 bulan. Doakan kandungan sy sihat, selamat & mudah sy bersalin bulan 6 ni..Sy doakan awk juga kuat, sabar & keep positive. Hidup ni ada 2 pilihan, awk.. awk pilih lah tetap yakin dgn kuasa Allah ye. Moga urusan awk miliki zuriat Allah perkenan & permudahkan. aammiinn

Jangan putus asa. Jom doa banyak2 bulan Ramadhan ni. Semoga ada keajaiban buat Puan dan suami Mengikut pengalaman TTC saya, saya mmg serah penuh dgn Allah. setelah usaha dan ikhtiar. Sampai satu tahap saya dah taklagi harap. Allah bagi saya redha. redha ni susah nak dapat, kecuali dgn hati yg dah berserah segalanya kepada Dia. Tiba2 satu hari test MasyaAllah, positif. Taksangka pun pregnant. Skrg anak nak masuk 2 tahun dah. Otw no 2(takndisangka juga) Negative @ Positive. selagi Puan punya Rahim, selagi Puan ada doa dari orang sekeliling.. Allah pandang usaha Puan. Insha Allah, Allah bagi bila sampai masanya nanti. Teruskan doa dan usaha. 🤲🏻❤️

Saya ada check suhu badan jugak. Kalau dah mula turun pada 13 dpo, saya tau dah tak da chance. Tunggu period datang saja, tak payah check UPT. Setiap hari lepas bangun, saya akan check suhu badan masa baring kat katil. Kalau suhu badan tetap tinggi dan tak turun masa 13 dpo, ada chance lagi. Sis boleh cuba, ini boleh help mentally prepare you sama ada berjaya tak cycle ni.

2y trước

Bbt start cd berapa? Saya skrg dpo3 masih blh buat ke

semoga sis diberi rezeki zuriat tuk semua, saya pn ttc juga alhamdulillah ada berita baik tuk kami cma kna dtg scan 2mggu lagi doakan saya juga. sama2 kita berdoa. aamiin 🤲🏻.

Keep it up, dont give up... redha, tawakkal... klu +ve, syukur, jika negatif pun syukur sbb Allah Maha Mengetahui bila waktu sesuai awak dikurniakan anak.

Sabar itu indah...percaya pada setiap perancangan Allah..itu pasti yg terbaik..yakin pada Nya.. InsyaAllah ada rezeki buat awak..cepat atau lambat sahaja

jgn risau,jgn sedih..sampai waktunya Allah akan bg juge kat awak.truskan berdoa,jgn putus asa ye..sy sendiri 7thn menanti utk zuriat...

perancangan Allah lebih baik dari manusia sis ada rezeki awak secepat nya amiin iya Allah