BMI ank 5 bln line kuning

Harini ank 5 bln 5 hari. Bwk checkup tadi timbang baru 6 kg. Naik 200gram je. Anak menyusu badan sepenuhnya. Menyusu kerap dan lebih 15mnt sekali sesi. Lps menyusu sendawa tanda kenyang tp kenapa berat ssh naik ye? Harap2 bln depan dah makan berat mau naik la.

7 Các câu trả lời

baby kena cukup tidur & lama especially malam. Paed anak saya ckp kalau baby yg kerap tidur tp sekejap2 ni mmg akan ada masalah berat badan. Anak saya lahir 3kg, almost 5m dah 8kg sebab dia suka tidur. Dia high need tp bila tidur mmg lama sbb saya make sure dia duduk dlm cozy & comfy environment

2mo trước

Oo...betul kot sis. Ank sy ni tido memang x mau lama. Kena usaha part ni la. Tq sis share

Baby saya 3 bulan 4.3kg. Dari lahir sampai sekarang, graf line kuning. Baby jenis tido lama, lena sangat. Tak meragam. Jarang sakit perut. Berak pun okay. Susu badan pun alhamdulillah banyak. Tak tahu laa masalah kt mana lagi. Nurse suggest bagi appeton baby drop. Harap menjadi la..

2mo trước

Oh kurang active hahaha sefhm sy meragam tu fussy

Boleh tau apa nurse suru buat? Sy pn risau jugak ni.. next week appt ank 5 bulan, ada try timbang pn naik 100-200g je jugak.. sama juga mnyusu bdan kerap cuma lately mmg sgt actve, slalu sblah siang ptang byk tdur tp skg byk nk main..

2mo trước

Aah okok.. hrp2 bila dh start mkn mmg naik la

Susukan anak dgn susu ibu pada jam 9pm ke 4am sebab nutrien terbaik susu ibu pada waktu tu. Bawa anak jalan2 kena cahaya matahari pagi utk dapatkan Vitamin D. Kerap bermain dgn anak bg dia ceria. Pastikan waktu tidur anak cukup

2mo trước

Dia bgun menyusu malam dlm 3x gak. Pagi2 bawak pijak rumput dan kne matahari skjap sblm masuk rumah mndi tido. cuma part tido siang tu je masalah

anak mengempeng tk? kalau mengempeng selalu ada masalah berat. anak tidur mlm ok tk? hormon tumbesaran keluar waktu mlm time anak deep sleep, pukul 9gitu tk silap.

2mo trước

Huhu...yeke sis... ank sy mengempeng gak cuma x lebih sejam klu malam. siang y suka mengempeng lama2

Jadual tidur baby jaga tak?

2mo trước

Ya sebab tumbesaran dipengaruhi oleh jadual tidur dan susu.

baby masa lahir brapa kg ?

2mo trước

Lebih kurang la permulaan baby kita kn. Sy mkn mcm2 nak bagi susu banyk dan pekat.