jantung baby

hari tu misi check jntg bby msa 22week, xdgr lg.. normal ke.. sbb sy tnya kwn2 semua ckp da dgr.. sy bby first...

18 Các câu trả lời

Klau ikutkn 22w nk dh nk msk 6bln,mustahil xdgr sis...sis patut tya nurse tu knape xde dgr byi jntg,ad mslh ke cmne....mcm sy ad 1x hrtu klau xsilap dlm 23w xde byi jntg,smpai 2org nurse cek jntg tp ttp xjumpa,last2 refer pd doc tuk scan...alhamdulillah bl scan nmpak denyutan jantung die,doc kt bby myorok...lega bl dgr n nmpak jntg bby...bkn nk tktkn sis tp misi tu patut refer trus tuk doc scan klau jd bnda2 cmtu,die xblh diamkn mcmtu je

Sy pulak 16weeks tp bila nurse nk rase kantung dan ukur. Tiba2 nurse kata xdapat rase ketulan baby. Adoiii sis terus nerves. Risau la kan. Mane pulak anak sis ni 😂😂😂😂😂 esok tu jugak sy p klinik swasta sy scan. Alhamdulillah. Ade je baby duk rilek2. Adehhh saje je buat mak risau taw 😂😂😂😂

Sy penah jugak jd cmni. Nurse tk dpt dgr jntung bby, laju je dia refer doc utk.scan, sbb kdg² bby ok cuma jntung x dpt nk dgr due to machine yg dipakai. Bila scan alhamdulillah semua ok. Sihat dan mmbesar ikot minggu. Klu masa sis checkup aritu nurse x refer doc, better pegi scan trus. 😊

Sepatutnya 22week dah dengar jantung baby,ada rasa baby gerak2 tak walaupon slow. Saya baby jarang gerak tapi bila nurse bagi dengar jantung baby oke jaa,kalo tak dengar risau jugak nurse akan buat temu janji jumpa dokter kalau tak dengar jantung baby kena scan..

Tah la , tapi masa 23 week ritu nurse check perut , dy cakap kulit perut sy nipis ni boleh kot check degupan jntng baby . Skli check dapat dengar n kira .. mungkin kulit perut sis tebal kot.. pikir positif je .. jangan stress2

Lm juge ea..mcm sy dlu 8mnggu dh leh nmpk jntung bby brdenyut dkt monitor ms ultrasound..kmdian ms 22 wik gune dopler ms chckup dh de bnyi dh. Dgn bby leh gerak.hurm..better sis g jmpe doc mntk 2nd opinion..

saya anak pertama 12 minggu dah dengar jantung baby...tp lain orang lain keadaannya tu..yg ptg doktor scan jantung berdegup juga...

Saya 8w dah ada denyutan jantung. Saya rasa baik puan refer doctor lain skali untuk lebih kepastian dan supaya puan xrasa risau.

5y trước

scan sebelum ni rasanya xde masalah .yg ni rasanya TT refer nurse yg pakai dopler tu...selalu nurse start masa masuk 20 weeks...

Bgi saya tu normal... Sbb sya pun mcam tu bila kandungan dah 24week bru bleh dngar jantung dia 😊😊😊

Mustahil xdgr wak da 22weeks...klo btul2 xdgr nurse x sepatot yer biakn cmtu je, kena refer doc terus