Jantung baby.

Normal ke mommies yg pergi check up dkt klinik gov bby dah 20weeks still doc tk dgr kan degupan jantung baby? Previous check up doc yg check bgtahu bila bby dh masuk 20w nnt blh dgr degupan jantung. Shud be harini dpt dgr tp doc harini yg check kata "tak payah dgr sbb jantung bby normal je". Maderrr tibe2 emosi dan stress dgn jawapan tu. Sbb dari 1st c. Up sampai ke harini still tk dpt dengar 😢

2 Các câu trả lời

emm...maaf tumpang tnye .emm .mcm puan chckup monthly dkt klnik swasta atau klnik ksihtan kerajaan?? setahu sy jika chck di kk..misi akn guna dopler...doc also...soalan sy...ms misi chck ada x guna dopler tuk chck dengupan jntung bby?? dr pnglmn sy dlu..spnjng chckup d kk misi yg jg sy spnjng kehamilan..akn chck degupan jntung bby menggunakan dopler kmdian akn chck perut n etc ...jika adalah mslh pape misi akn mntk doc utk scan kandungan kita bg memastikan semuanya ok..mg dpmudahkan segala urusan puan..aamiin

4y trước

Terima kasih respon. Alhamdulillah kandungan sy dh masuk 31 weeks. At first, mmg kk tk assist pun utk dgr heartbeat bby. Sbb alasan dorang, bby kecik lg. Even sy pernah warded masa 13 weeks pun pihak hospital jawab benda yg sama. So, after 24 weeks bru dpt dgr heartbeat bby by c.up monthly dkt klinik gov. Alhamdulillah bby baik2 shj.

sepatutnya boleh dgr.. mmg boleh dgr. cuba scan dekat swasta. nurse kat kk akan guna doppler utk check heartbeat baby setiap kali appointment. kalau tak ada, cuba request.

4y trước

alhamdulillah tahniah. semoga baby sihat sihat yaaa.