sis bimbang

Hari tu ada guna pembersih mozek tp mcm kuat sgt bau die tkt plak rsa....kalau bahan kimia@asid bau kuat menusuk hdung ada efect x kat baby dlm perut? Risau plak dh tutp hidung tp terhidu jgk mcm bau rikset jgk...yg pernah hidu msa hamil blh kgsi pndapt sy nk thu

1 Trả lời

Lepasni sis jangan guna dah, kalau nak cuci pakai sabun biasa atau berus macamtu je atau mintak tolong orang lain buatkan. Saya pernah cuci toilet pakai peluntur dengan sabun, masa tu tak tahu pregnant, nasib baik tak jadi apa apa walaupun macam sesak nafas masa mencuci tu. Yang saya tahu, orang pregnant takleh kena bahan kimia yang tinggi, boleh sebabkan kecacatan pada janin atau keguguran. Sis elakkan la. Lepasni berjaga jaga. Semoga sis dan anak okay je. Kalau sis rasa lain macam, sis cepat cepat pergi klinik ye 😁

5y trước

Ok tq...dh ank sis dh slmt lahir ke?