hb low

Hari ni pg klinik check hb 10.4 sebelum ni 11.9 Ada x cara2 supaya hb naik balik sy mkn iberet tp makin turun nurse suruh stop dulu cuba mkn iron yg dorg bg tu dulu risau xngam.. pttla beberapa hari ni pandai pening2.

4 Các câu trả lời

Sis ada amik kafein atau ape2 makann yg boleh mengganggu hb? Mcm saya kalau minum nescafe, soya hb akan trun jd 10. Jd, saya elakkn. Alhamdulillah ok je. 11 ke atas

Sis try stop apa apa makanan atau minuman yang boleh mengganggu hb.. Lebihkan makanan yang boleh naikkan hb..

Saya mkn maltofer + jambu batu jer.. Alhamdulillah hb naik dari 11.3 ke 13.0🤗

Sis cuba try susu rizqi...sy mnum susu rizqi hb 11.4 naik ke 12.4