false contraction

Hari ni genap 34weeks , alhamdulillah .. Tapi sya da dpt tanda2 awal kesakitan nak bersalin awal .. Sebab ny dr petang semalam smpi subuh td , perut rasa x selesa mcm nk baby nak cari jln kluar then rasa loya smpi nk mkn pun xda selera . Just trbaring menahan sakit jew .. Smpi pg ni stu tnda pun xda , bila rujuk kat kazen yg keja perbidanan .. Katanya tu false contraction d mna kepala bayi da turun kebawah sbb tu kita rasa sakit x selesa .. Siapa ada pengalaman bgni , jom share ?

1 Trả lời

Sy pun bersalin masa 34 weeks.

5y trước

Tahniah sis .. Sya tngu nebes ni , sbb kebelakang ni pun perut sya rasa lain mcm jew .. Pinggang pun sama .. Smpi bila rasa nk buang air besar , muntah pulak yg kluar . Haistt seram sejuk jew dbuat nya