Belum atau Ya?

37w 2d..due hujung bulan..tapi hari ni 1st time smpi x boleh tido baby aktif sangat..rasa mencucuk dekat bawah..pinggang & punggung pon rasa sakit..tapi xde tanda bloody show pon..ni false contraction ke atau memang contractions yg baru nak 1cm mcm tu? Smpi sekarang pukul 9.30am masih rasa macam malam tadi..baru dapat lelap sejam #1stmom

2 Các câu trả lời

ngam 38w keluar la tu sis.. hehe sye pun da rasa gitu dr 36w4d smpai skrg rasa da 37w6d hahaha belum bersalin lg due 26/11 ni.. mmg sakit bawah tu cucuk2. tido pun susah sbb asal nk tido baby aktif je. tp sis kalau baby terlalu altif dr biasa sis pegi pac ya risau baby terbelit tali pusat . kalau sakit2 lain mcm sakit pinggang, celah kangkang, sakit perut bawah2 tu normal sbb baby da masuk laluan.... sye pun baby da masuk laluan ni, asal die gerak2 confirm pi toilet terus sbb akn terkencing kalau tahan sbb xle tahan pun hahahaha...

7mo trước

ohh yeke..tq sis..hari ni dah ok macam biasa dah..tapi sy x pegi check pon semalam..hari ni baby gerak macam biasa je..perlu ke nak pegi check jugak?

kalau buka 1cm makna normal. kena banyak jalan2 . probably baby masuk laluan .

8mo trước

sy x pegi check lagi sebab x turun tanda lagi..cuma nya sakit kat kangkang bila nk jalan..nak buang air kecik pon laju je keluar x sempat tahan²..tu makna dah dekat sangat ke?