Baby kicking

Hari ni genap 20week , Terjaga seawal jam2 pg ,nak kencing sebab ada rasa ngilu2 dekat bawah abdomen dan rasa mcm ada gerak2 halus , So masa baring melintang kejap rasa mcm kuat gerakan dan letak tangan dekat gerakan tu dan rasa baby kick .. rasa Happy sangat2 , Allahuakbar .. Best la .. Dah 3Jam saya rasa dia gerak , Dia ikut mama dia bgn 🤣 mcmna nak tdr balik mama dia nak solat subuh lg sekarang dah jam5.13

16 Các câu trả lời

jgn la ckp ada bnda begerak kat dlm prut sis, tu bby tu gerak-ii😂 sya klw mlm, suka letak tgn husband kat perut, haa apa lgi makin happy la c bby dlm perut, siap bekungfu hingga trjga baba dia, bole plk tnya dia buat kat dlm🤣🤣🤣 bby sya suka dkt baba dia, asal dgr suara, bau, sentuhan baba diaa laju je dia begerak.

Sama dgn sy first mom juga, masuk 19w ni sy rasa ada geli2 kat perut🤭 hari tu dia gerak kira kuat kot sampai sy terkejut excited pula 🤭 sambil usap2 perut senyum2. Tiap hari becakap dgn baby suruh gerak ada la rasa mcm ombak2 kat perut. Moga terus sihat membesar dgn sempurna dn slmt melahirkan.🤭

aww so cute 🥹🥰 teringat moment dlu awal2 baby gerak igtkan angin dalam perut nak kentut rupanya bubble baby. Banyak kali lekat perut dkt dinding atau flat surface so dpt rasa baby moves 🤩

alhamdulillah seronok dgr 🥰🥰 baby saya pun kuat menendang (lg2 masa teman bapak dia tgok movie action kat panggung). lg 1 bila dgr bunyi ekzos kete bapak dia 🤣 anak bapak niii

Kannn, paling happy bila dpt rasa gerakan dia 😊... Alhmdullilah... Mudah2an dia membesar dgn sht, sempurna dn slmt di lhirkn ke dunia

Anak sy pun kuat sgt menendang masa mengandung lg.. belas minggu camtu dh start rasa. Ni dh bersalin, kaki anak pun sgt kuat menendang.. sabo je la

gerakan bby akn mula dirasai dgn jelas bermula 16-24mgg. baby plg aktif saat ibu sedang rehat, dan di waktu tgh mlm

saya pun dpt rasa minggu ke 21, tapi lani kerap rasa bila baring 🥰🥰 senyum sorang2 usap perut

Inilah waktu paling Best buat ibu bila dapat rasa pengerakkan baby kan.

Mmg, kalau si kecik tu tendang2 area abdomen tu nak terkencing2 je rase.. alahaii anak😁😁