Baby kuning

Hari ni dah hari ke3 baby kuning.. boleh bagitahu tak cara nak kurangkan kuning baby? Baby kerap susu juga, kalau menyusu lama.. berak kencing pun okey je, risau.. takut kena warded, kesian anak kena cucuk² 🥺

15 Các câu trả lời

Anggur hitam & sengkuang cina elok untuk turunkan kuning baby bagi yg susu badan . Kalau still tak turun kuning , sis boleh sulam dgn susu fm dgn badan untuk cepatkan lagi turun kuning . Kdg susu ibu punca kuning tanak turun . Untuk mandian sis boleh try mandian nuraz , air badak dgn sirap gilir air badak dgn air suam . Petua mandian lain tak menjadi dgn baby saya . Sambil tiup dalam air mulakan syahadah dan selawat nabi 3 kali berserta niat anak turun kuning dan dijauhkan penyakit serta sihat selalu . InsyaaAllah turun normal . Itu saya amalkan sampai discharge kuning hari ke 10 . Satu lagi , pesan pada baby , minta dia cepat sembuh sihat takmau tengok dia kena cucuk . InsyaaAllah dia akan dengar cakap mama dia , dengan baby ni kena pesan baik2 . Semoga membantu .

Sy takda petua apa2 tp apa yg sy buat : ✅Menyusukan baby 1 jam sekali on time. Kalau blh susu ibu lg bagus. Sbb kalau warded nurse akn bg susu formula. ✅Pampers at least sehari kena tukar 8 kali. Konsisten dua ni in shaa Allah mmg turun kuning banyak. Sy darah O baby darah O lagi lambat nk turun. Tp konsisten je dua ni. Ibu boleh 💕

mcm sy dlu..ank lahir 34 minggu bby prem..prolog jaundice sy amalkn makan anggur hitam.. lepas makan anggur hitam sy kerapkan susu ank.. alhamdulillah cpt turun kuningnya...dlm ms yg sm ada juga mandikan mandian herba tyt.. alhamdulillah ok lepas tu...

pengalaman saya juga... turun kan bacaan bayi kuning dengan kerap susu...masa 2mggu tu sy baru dpt peluang nak cuba mandian air badak.,,air suam dan sapuan youbaby cream.. alhamdulillah.. after 3 weeks barula bby boleh discharge..

sya dlu ank kuning.. byk ari jgk dok cari cara.. last sya guna prtua sengkuang cina.. sya bgi 3 titik dlm mulut dia.. Alhamdulillah turun.. bwah bantal ank.. sya lapik daun sukun..

Siibu kne mkn buah, sayur, dan mnum susu kambing.. dan elakkn mknn pns(lada hitam, pindang jgn guna kunyit cth...) then bg kerap bby susu bdn.. Jd bby akn dpt khasiat tsbut..

wktu siang jangan bedung, biar baby pkai pamper dan barut shaja, kadang kuning tinggi sbb darah kita jugk, biasa klu kita dgn suami darah O kuning anak tinggi

cari daun dkung anak...rebus akar daun tu msuk skli time mndikn bayi..buat , 2 kli shri pg n ptg..insyaallah kuning trun..

Anggur hitam berkesan msa sy dlu,,ank admit 2malam sy kerap susu dn mkn anggur hitam,,mmng banyak turun

2y trước

cer try bg bby minum ni stgh sachet c2joy . dan ibu pon minum jgk 1 sachet . InshaAllah hilang kuning.kalau nk bley ws 01116450696

Dia berlainan baby tau . Mcm anak saya hari ke 9 hilang dah kuning . Cukur rambut baby