bayi 32w gerak sangat aktif

Hari ini pagi tadi, baby saya gerak dalam perut kuat sangat. Saya pulak yang risau takut. Sebelum2 ni dia gerak macam malas je tapi still gerak kick cukuplah 10. Tapi harini perut saya berombak rombak bertapa kuat dia gerak tu. Padahal takde makan manis. Before dia gerak kuat sangat tu saya makan roti cicah susu je dlu sbelum sarapan lain. Patut tak saya check? Risau. Ibu2 ada pengalaman camni tak? Share please.

4 Các câu trả lời

normal.. mmg sesekali dia akn aktif lain mcm.. kecuali bila time dia gerak lepastu diam xgerak langsung even kita kacau dia xrespone itu kena refer hosp trus.. tp kalau setakat gerak mcm nak begusti tu normal yaa mommy.. sy tgh alami skrg mmg kerap.. aktif bebenoooo. braxton hicks tu jgn ckp laa mmg terkerapp..🤣

Sy pun 32w2d hari ni aktif Dari biasa. lagi kuat Dari selalu smpai senget perut kita. yg pnting baby sihat walfiat di dlam tu alhamdulillah syukur da. biar la dia mau begusti ka apa d dalam. lantak la

sy slalu jga cmtu. mcm smlm..pagi smpai tghari mmg x gerak lgsung.. skali dh gerak 1230, x henti2 gerak.. letak tgn atas perut pun dia react..

Dia seronok tu dk menari dlm perut tu mommy, yg risau kalau x de gerakan langsung.