Induce

Hari ini masuk 38minggu 4hari, semalam kena admit sbb kurang pergerakan bby.. Scan air keruban sudah berkurang.. Pagi tadi terpaksa induce, pkul 6.40pg.. Check jln tengahari masih 2cm.. Kalau tak bersalin mlm ni kna induce esok pagi.. Mommies doakan saya agar jalan terbuka, sekarang masih menahan sakit kontraksi.

18 Các câu trả lời

Semoga urusan sis dipermudahkan.. Saya pula jdi tkut. sbb sy tk pandai kira babykick . Esok 38weeks.. Baru nak mula kira kick baby sebab tak tahuuuu , smlm g klinik kerajaan doc ckp kne kira . First baby, tkthu apa apa dan tk diberitahu oleh klinik swasta (buka buku pink di swasta) Nasib baik doc klinik kerajaan smlm baik je..

4y trước

Kalau lebih dari 15mins setiap kick tu ? ada mslh pd baby ke?.. Tu lah, kdg rasa kick nya selow je. Tp kdg sakit kena tendang nya tu, kuat sangat pula.. Dan lgi masalah nya bila sy ni malam berjaga, siang tidur. mlm2 mmg ada je rasa kick dia.. Bahaya jgk tu bayi sis lemas , tp alhamdulillah lah cpt buat tindakan kan. Harapnya sy tk silap count kick baby lh. Terima kasih sis atas pencerahannya..

Sama mcm saya. 38weeks jugaa sebab kurang gerak. Induce 3x baru baby keluar. Skrg baby da 2bulan. Semoga dipermudahkan urusan awak. Jgn stress pk postif je. Ape pun jadi baby akn keluar dgn selamat ❤️

Terima kasih sis2 sekalian yang telah mendoakan saya dan baby sekrang saya dah berpantang ke 23 hari. Saya selamat lahirkan baby pukul 4.57petang pada 28/2/2020 dengan czer. 😘😘

15-30mins shud be ok. Cuba tgk dlm 12hrs cukup tak 10kicks. Aah mmg akan slow sbb dia dh sempit dlm tu. 😊 Klu risau trus je ke hospital ok. Kt sana dorg akn cek kan. 😊

Sama situasi dengan saya. 38w4d air ketuban leaking. Terus masuk wad. Induce sekali pagi 38w5d and terus bersalin petang tu. Semoga dipermudahkan urusan ibu & baby

Semoga dipermudahkan urusan sis.. Sy next week 26hb. Masuk wad..

Bykkan bergerak sist..supaya jalan cepat buka..😉

Semoga dipermudahkan segala urusan aamiinn

I feel u sis.. moga dprmudahkan

Mg d pmudahkn segalanya..aamiin