Miscarriage yg ke 4

Hari ini (15/11/2020) sejarah berulang lagi. 😢 ini yg paling di takutkan selama ni. Besar nya dugaan sy dan suami. Bersabar jak yg mampu. 😌

18 Các câu trả lời

Salam takziah sis. Saya doakan semoga ada rezeki sis tak lama lagi. Sis, saya bukan seller tapi saya nak recommend sis amalkan madu asli. Pengalaman kawan kepada kakak saya, dia dah keguguran 3 kali. Kemudian dia mula amalkan madu ini dan kehamilan yang keempat selamat hingga dilahirkan. Pengalamann saya pula.. Saya dah berkahwin 5 tahun lebih dan tak pernah lekat sekali pun sebab saya menghidap endometriosis. Selepas saya operate buang cyst, masih sukar untuk conceive kerana kedua-dua fallopian tube saya dah tersumbat. Saya amalkan madu ini untuk cegah endometriosis berulang semula. Sejak saya amalkan madu, senggugut mula berkurang. Kalau dulu saya sakit hingga tak boleh bangun berjalan, tapi setiap bulan keadaan saya semakin improve. Hinggalah kali terakhir saya period, saya dah tiada senggugut lagi. Dan bulan berikutnya saya conceived. Kira-kira 6-7 bulan juga saya amalkan madu ni. Bila saya dah pregnant, doktor juga agak terkejut dan tanya kalau saya pergi buat sebarang fertility treatment. Sebab kes endometriosis saya agak teruk. Ramai doktor teruja dengan kes saya ni. Berbalik tentang madu, nama madu ini Masad. Dalamnya ada campuran habbatus sawda. Boleh taip "Madu Masad" di Shopee dan beli daripada seller yang ada banyak good reviews. InshaaAllah memang madu asli. Harga mahal sikit, tapi boleh tahan lama, sebotol boleh tahan 2-3 bulan, bergantung pada saiz yang sis pilih. Madu ini sekadar ikhtiar sahaja, untuk kuatkan rahim dan balance hormon kita. Tetapi kita kena percaya dan berserah kepada Allah. Andai berjaya conceive nanti, terus amalkan sepanjang pregnancy supaya rahim kuat. Apa pun, ingatlah semuanya terjadi hanya dengan izin Allah. All the best sis.

4y trước

Sama-sama sis. Kena makan sekali sehari sahaja. Sis boleh pilih waktu makan sama ada pagi (ambil ketika perut kosong, jarakkan sekurangnya 30 minit sebelum sarapan) atau malam (sebelum tidur, sebaiknya 2-3 jam selepas dinner). Jangan skip tau, ambil tiap hari. Cara untuk makan madu ni, ambil 1 teaspoon (seeloknya guna sudu plastik atau kayu, kerana madu ada chemical reaction dengan sudu besi) larutkan dalam 1 cawan air suam. Air suam ya sis, jangan guna air panas menggelegak, takut enzyme dalam madu musnah sebab air panas. Cubalah amalkan dalam 6 bulan dahulu. Saya dapat result pun selepas 3 botol saya consume. Guna kaedah natural ni memang lambat sikit hasilnya. Semoga ada rezeki buat sis dalam masa terdekat :)

takziah puan, tiada apa yang lebih baik dari apa yang Tuhan tentukan sebab Dia tahu isi langit dan bumi segalanya. saya cuma nak berkongsi pengalaman saya gugur pertama kali, masa tu saya mmg down yang teramatnya. dan kawan kawan pula masa tu sama sama kahwin dah mengandung. saya jadi depress, takut setiap bulan kalau keep on period. bila check upt -ve, semalam menangis. bila tiba bulan yang sepatutnya saya due date, saya ambil initiative untuk pandang kebelakang semula and tengok apa hikmahnya saya tak ada anak lagi. mmg saya bersyukur Allah tanggungkan rezeki saya, dari suami saya accident, sampai lah saya diberi kerja di sekolah tadika and saya baru dapat pengalaman menjaga budak budak tu. saya rasa bersyukur sebab Allah beri masa saya untuk belajar banyak benda sebelum Allah hadirkan rezeki untuk mengandung semula. selepas tu saya sentiasa pandang pada hikmah, baru terubat rasa hati sedih ni.

4y trước

yaa sis. terima kasih. Sama² kita berdoa semoga kita berdua dimurahkan rezeki yg lebih baik suatu hari nanti. 🤗 Tuhan dah rancang semua perjalanan hidup kita. Teruskan bersabar dan sentiasa kuat. Jangan dengar apa yg org kata. Mereka bukan Tuhan utk mengatur hidup kita. 🤗

takziah sis..sama mcm sy dh mc 4 kli..skng tgh prgnt yg ke 5..ikodkn 8weeks..tp sy tkot nk scan..sb prgnt 3kli sblm ni scan nmpk kntung je..bby xde xjd..cuma yg first 2018 je mc ade bby..lg 3 kli cuma kantung..mommy² yg bca komen ni doakan sy prgnt kli ni baik² je ye..😘

4y trước

semoga baik² aje sis..aamiin

salam takziah puan dan suami...selamat berpantang ya moga ada rezeki lgi ya...usaha lgi... take care...jaga makan minum ya...rest secukupnya okay..

4y trước

yaa sis. terima kasih yaa. 🤗

saya pun 2 kali mc krn kndgn xmbsar.. sama mcm 5 weeks je even dh 10 weeks.. baby pn xda.. Smoga ada rezeki lpas ni sis.. Amen.. 🙏

4y trước

Ada bleeding ke sis

Takziah...saya pun pernah keguguran 3 kali,,alhamdullilah skrg mengandung lagi dah 25 minggu..sabar,,mesti ada yg terbaik untuk Sis...

4y trước

Dea bg ubt n vit apa sis

Salam takziah sis. Insyaallah ada Rezeki besar menanti. Sis ikhtiar dengan menjaga kesihatan, pemakanan dan minuman yg berkhasiat tinggi

4y trước

Amin. thank you yaa sis. 🤗

salam takziah.. sy pun 3 kli mc.. kuatkan smngt sis.. insyaAllah.. ada rezeki.. sy alhamdulillah slmat mlhirkan yg ke 4..

4y trước

Ada dr gtau apa pnyebab x sis...

Takziah sis... Sy skali pengalaman gugur tp smpi skrg trauma.... Semoga terus kuat ye sis Dan ade rezeki sis nt.

4y trước

Ya sis. sy pun sama. trauma sgt dah. sbb ni dah ke 4 kali berlaku. Okay sis. 🤗

Xpe sis. Ramai menanti kat syurge. In sha Allah, Allah lagi maha mengetahui ❤️❤️❤️❤️❤️

4y trước

Okay. Terima kasih sis. 🤗