Fasa Yang Paling Susah Buat Ibu-Ibu.

Happy weekend semua! Bila dah jadi seorang ibu ni, banyak peringkat yang kita telah dan akan lalui. Semua fasa ni berbeza rasa dan pengalamannya. Hanya ibu-ibu saja yang faham situasi ni, kan? Anda rasa peringkat mana yang paling susah?

Fasa Yang Paling Susah Buat Ibu-Ibu.
214 Các câu trả lời

Bagi saya dalam frasa anak besar dalam umur 1 tahun ke atas ni paling mencabar..skrg ank saya nak masuk 3 tahun bulan 8 ni..umur mcm ni kita byk bermain emosi dgn mereka..sgt menguji tahap kesabaran,kita byk menjerit,byk marah2..meragam nak itu ini..mana nak urus rumah lg,nak masak.bila nak berkepit2 jer tu satu hal lagi.saat nak tdurkan mereka..hilang segala lelah bila tgk muka drg ni tdur..rasa bersalah bila ada terkasar dgn mereka

ketika penyusuan bayi ketika bersalin..lagi2 sedih bila bayi lahir xda air susu badan..dan bersalin di hospital awam tidak benarkan sesekali ibu berikn bayi air atau susu formula hanya diminta ulang kali mengisap susu badan..bayi nangis kelaparan yg langsung xda air susu..sgt2 sedih lg2 bila ibu melihat bayinya menangis dn pihak staff hospital hnya tau desak utk breast feeding but how come if no breast milk sungguh2 sedih..

4y trước

Habis tu macam mana keadaan baby? Takkan sampai seminggu dibiar kelaparan?

Semua susah😅 Masa hamil sy alah lama. Sempat rest sebulan je.. Pastu dah nk bersalin. Saat nak bersalin satu hari sakit tp xleh bersalin lg pintu rahim belum buka, dah bersalin saat menyusu pula.. Baby kerap menyusu. Sakit 1 badan sbb duduk menyusu terlalu lama, tidur tidak cukup, sampai sekarang baby 1y3m masih tdo x menentu. Syukur alhamdulillah nilah anugerah terindah buat sy.. ☺ TQ Allah

Setiap hari adalah memori indah..Dari mula mengandung hingga lah membesarkan anak-anak... Tak semua insan merasa apa yang kita rasa.. Dan setiap apa yg berlaku hari ini, tak kan sama berlaku untuk hari esok... Maka tak kan ada perkataan SuSah buat diri ini... Itu semua adalah Anugerah ..

4y trước

Alhamdulillah.. 😊😊😊 Hari2 cipta lah memori bersama2... Tak terasa, anak-anak cepat membesar kan...😔

Proses mencabar bila kau nak membesarkan anak . Segala masalah suka duka kau akan tempuh... Ingat membesarkan anak bukan sesenang yang kau fikirkan.. silap langkah silap didikan silap acuan akan nampak bila anak meningkat dewasa.

Waktu tidur...tidur x cukup dan x puas..Anak dah berumur 1tahun lebih pun ibu masih lagi tidur2 ayam sbb anak pandai bangun malam nak bf...fasa nak bersalin tu susah jg tp sakit hanya sementara..dah bersalin tu boleh tarik nafas lega...

Sma sis.. sy hri tu smpai melecet puting sbb bby hisap xde susu.. sampai je rmh trus bg formula dkt bby.. nsb sy bsalin 9mlm then pkol 3 dh blik rmh .. after 3days bsalin baru susu ada n now alhamdulillah bby dh fully bf dh ..

Waktu proses nk 1.bersalin bile tunggu bukaan jalan + contraction yg kuat.. 😭😭 2.menyusu badan first day rase stress hingga nk meroyan jgk bile susu xad lagi mse tu dengan ank menangis kelaparan, menahan luka czer..

Memandangkan hw jdnya fasa yg paling susah adlh p chekup😂😂...sbb checkup kk kan...Allah nk mnunggu turn lama btl...tu jela...pregnant xrasa susah pon...muntah awl2 je..bagus jgk muntah..blh rehat slalu😅

Susah?alhamdulillah..biasa la semua tu..ujian allah s.w.t.xsusah pun..xckp tdo tu normal..xsusah pun..saket besalin biasa la tu.semua org sakit.xde la istilah susah tu