Waktu Ambil Test UPT, Anda Yang Mana Satu?

😇 Happy weekend Mommies! Pengalaman ambil UPT test ni mesti tak akan dilupakan, betul tak? Haa, jom kongsi dengan Min dan ibu lain di ruangan komen!

Waktu Ambil Test UPT, Anda Yang Mana Satu?
38 Các câu trả lời

2 minggu lepas haid.. terasa nak sangat cek sebab bile bersama rase ngilu sangat dekat ari2.. first cek 2 line tpi samar .then tunggu lgi 2 hri nk priod cek lgi line dh terang alhmdulillah second baby ☺️

lewat period sebulan.. mmg mula2 x syak mengandung.. tpi tunggu punya tunggu xdtg dtg jgak period trus gi farmasi bli pregnant test.. pgi2 bgun trus check.. syukur .. naik double line..

Saya walaupun da ad 2 anak..apabila buat upt test hanya Allah je tahu perasaan happy smpai menitik air mata..Tak sangka Allah masih beri lagi peluang hamil lagi❤️

Lewat 2hari, Check terus ve .. Tapi tak percaya buat 2kali .. Kali kedua tu baru percaya.. 😍 Sebab sebelum ni lewat 5hari tapi -ve .. Alhamdulillah now baru 5week

lewat 5 hari cek, terus nmpk double line.. alhamdulillah, 7 tahun tunggu yg 2nd ni.. akhirnya Allah makbulkan juga doa sy.. ☺️

2 kali, first seminggu sblum period dan kedua slps sbulan tak dtng period time tu double line terang nampak sngt, macam rindu pulakk double line 😅

lewat period 3 hari , tergerak hati nk cek upt . terus double line . siapa momy kat sini sama due bulan 2 ? cer respon. hihihi

sehari sebelum period saya cek . waktu pagi² selepas bangun tido utk solat subuh . terus laju naik line biru +ve tu .pakai clear blue.

selepas lewat sebulan period baru check upt. sebenarnya dah jangka sebab sy & suami agak subur, jadi kena perancangan teliti 🙈

Lepas habis tarikh period sehingga seminggu.. maknanya lepas tarikh tu mmg nk double confirm sbb mmg jenis ttc setiap pregnancy