Bila waktu yang sesuai dan bila anda lakukan?

Hi morning pengguna TAP semua🌈 Jom kongsikan bila waktu yang sesuai sebenarnya untuk lakukan UPT test ya?🤔 Bila mommies semua buat ya UPT test ni? Komen di bawah jom untuk bantu yang lain🥰

Bila waktu yang sesuai dan bila anda lakukan?
166 Các câu trả lời

klo mula2 kawen, test bila tgk bulan tu xdtg period,tggu smpai nk ke hjung bln bru buat test,tp utk anak kdua ni plak,sbb myusu bdn kn so mmg period pn xtau laa mcm mne ,so pregnant kli kdua ni ,tgk atas period blnan,klo bln ni xdtg bln dpn dtg then dua bln xdtg tu,then rasa msih lg confius sbb xda tanda,tgu smpai laaa ad tanda,sy checkup masa bdn rasa lain mcm ,then tiba2 bdn ni rasa mcm kita pregnant,so time tu checkup,tu pn suruh suami buatkan,sbb takut nk tgk,

sy baru kawen . termasok harini dh 8 hri lewat haid . try upt test tp tp samar² garis kedua tu . 2 hari lepas ada keluar darah sikit masa kencing . igt period tp seharian pakai pad xda lgsung darah keluar . pregnant ke ? atau just masalah hormon

4y trước

Sy pn sme mcm ni mse mule2. Ade keluar drh seminggu lewat period. Igtkn darah haid, pakai pad tp pad nye bersih. Sy beli clear blue utk check pregnancy, sbb sy search google clear blue tuu 99% result accured.heheh

orang kata biasa 4 Hari dah boleh check. Tapi saya hampir 3 minggu juga. Baru keluar dua line🥰 paling penting check pagi pagi Lepas bangun tidur jangan makan Dan minum. Terus check. HG tinggi waktu ni. Tepat.

seminggu lewat baru test sebab bulan lepas pun lewat jugak dalam 4 hari mcmtu. Ni saje2 test tengok2 double line terang. First baby setelah TTC 10 bulan kahwin 🥰

Saya seminggu sebelum period dah check,naik 1 line pekat & 1 line samar2..monitor urine tiap hari sampai hari period,line makin pekat & pekat..Alhamdulillah Syukur..

anak pertama nk msuk 3bulan lewat bru test maklum dlu period xtratur lgipun tanak hampa tu yg lama sgt . hehe yg kdua ni sminggu lebh xperiod dah test 😁

1mngu .. esknya trus g klnik scan .. alhamdulillah dh 5week lbh .. dh nmpk kntung baby .. semoga baby sihat sempurna sehingga bersalin ..

Pernah seminggu lewat tp period.. huhu. So confirm 2 minggu lewat, baru buat upt awal pagi.. then, breakfast with surprise 🥰🥰🥰

period tak teratur, almost 3month tak period then kena mual bagai and tk expect pregnant, alhamdulillah. now baby road to 3 month 🤭

Masa bulan 10 saya da tak datang period tapi saya x sedar masuk tahun baru kandungan saya da 3bulan Sebab tak tahu.. 🤣