Usia Kandungan Anda Disahkan Hamil

🍄 Happy weekend Mommies! 🥰 Anda yang mana satu? Jom kongsikan dengan Min dan ibu-ibu lain!

Usia Kandungan Anda Disahkan Hamil
258 Các câu trả lời

almost 5week😍❤️ sya dh lmbt 9 hari.. diam je tak bgtau sape2 selain mom sya .. mom kata dh priod ke.. sy bgtau blm .. so dia blnja upt test .. sbb jnis sya kdg2 dtg lmbt sbb priod date tak tntu.. tkt nak mgharap dh lama tak cek.. mom bgtau insha allah ada tu.. sbb bdn sya pun rsa lain.. debar semacam, tgok mknn tkde slera nak muntah, makan mangga mcm tkde je rasa masam dia hehe.. sya ingat kat positif covid.. alhamdulillah berkat doa kluarga n suami sya positif hamil 🤲🏻🤲🏻❤️❤️ hri tu cek dpt result trus bgtau mom.. suami tgal dulu hhaha.. tk dpt bygkan reaksi mom mcm mna.. ngis happy sgt.. sethun dh tgu.. sbr ngan tomahan fitnahan org kat sya kata mandul.. alhamdulillah drg smua salah.. allah sebaik2 perancang.. , 4 hari lg time tu anniversary sya dn husband setahun 😭❤️ Allah maha pemurah .. kira ni hdiah anniversary sya n husband 😭❤️ n hadiah anniversary my mom n baba ❤️ doakan smoga kandungan n sya sihat tau ❤️😘 amiiin

Saya 2-3mggu...tu pun dh delay 3bulan lebih.. Ttba nak cek opk.. Naik terang dua2.. Lps tu xpuas hati.. Trus beli upt.. Mula2 xnmpak line.. Keesokannya saya test guna clearblue... Ttulis dh 2-3mggu..nak nangis.. Gementar pun ada. Selama 3bulan lbh xperiod mcm2 usaha saya buat.. Pg klinik swasta & kerajaan.. Lps tu cr mak bidan lg.. Syukur Tuhan makbulkan doa saya pada bulan kelahiran suami.. Ini hadiah yg xtnilai utk suami tcinta❤️😇🙏 hrp dprmudahkan smpi bersalin nnt😇❤️

2y trước

Byk2 bdoa ye.. Jgn stresskn dr.. Fkr positif selalu.. 😇🙏

8weeks.. 5tahun lebih slepas 1st pregnancy. 2minggu lebih sblum cek, perasan jgk payudara tiba2 sakit dan rasa tegang.. x tpkir apa2.. nsib ada spare utp😅. esok hari trus cek(sje2 je) lepastu tnggalkan skejap upt dkat toilet.. hmpir lupa ada buat upt, pukul 10lebih pagi bru masuk toilet balik,tgok2 double line😅. sngja x nak bgtahu husband dulu tggu smpai balik krja . sy letak upt dlm sampul angpao cina tu,dia ingat mainan skali buka dia trus menjerit 🤣🤣

5minggu...tu pun sy trgerak hati nk check UPT pgi tu...msa sy gi toilet tu mata tgh mamai lgi msa nk test..bila dh dpt result sy ingt mata sy kabur sbb nmpk 2 lines..pstu sy xpuas hati sy bsuh muka apa smua bgi segar sy test lgi skali then naik 2 lines jgk😂😂sy apa lgi rsa nk nngis+gembira smua ad tmbah² hari sy check tu kena dgn tarikh birthday husband sy☺️☺️husband sy apa lgi happy sgt²+nk nngis pun ad😂😂

sign legal marriage 16/12/21, majlis buat 12/2/22. Sy & husband TTC bulan 1 ikut apps calendar kesuburan. X berharap sgt.. pada majlis sepatutnya period.. period delay 1 mggu lbih check upt, single line ja.. 3 weeks kemudian guna CB digital, positive 🙈. Tau positive around 6 weeks. Esok masuk 9 weeks 💖 belum pernah scan lg.. First appointment 21/3/22 ni. harap semuanya baik² saja 🙏🏻

baru 2mggu lbh kahwin belom period and masa tu dpt rasa Ade Perubahan terus cek upt test and 1st buat kabur tp double line, dh 4mggu kahwin mse tu period lmbt sehari cek lagi double clear terus cek klinik. tau2 dh pregnant 5w ke 6w dh 🤣 Alhamdulillah rezeki bunting pelamin happy smpai skarang xcaye Cepat betoii 🤣🤣🤣

5week , penantian selama 10bulan.. bersungguh doa masa ada tanda nak dtg period bhgian ari2 mcm cramp tu kan, usap perut sambil doa jika ini adalah petanda nak dtg period, kau jadikanlah darah ini sebagai benih dlm rahim ku ini, Allahumma Ammiin 🤲🏻 Tu pun sbb ternmpk dekat tiktok, sy amalkan tiap kali ada rasa sakit. Alhamdullilah syukur Ya Allah..

2 tahun lebih menanti zuriat ❤ Period pulak tak teratur dah cuba macam2 . Stop semua pi klinik scan rahim doc bagi ubat turun period . 1 bulan duk pening2 muntah suami isteri . Tak check pun sebab tak berharap . Tiba2 nak makan panadol tergerak hati nak check dulu kot la pregnant tengok2 2 garis . syukur sangat . pi scan dan 10weeks 6day ❤

8w.. rasa teruja sebb beza ngan anak no 2 6tahun...abam dan kakak nya da besar2.. anak sulung 8tahun..saya xpakai perancang apa2. rancang sendiri je.. mmg sonok la konon merancnag bby 2021.. tp dpt 2022... insyaAllah 22.1.22 ni due . doakan saya sahabat semua🥰

2y trước

8week

wktu da 5w.. msuk je 7w terus mabuk teruk sampai kne tahan ward masuk air 13 botol..lpas dr tu baru ok da xmabuk.. tapinye masalah lain lak timbul..sgkut gbs+... pastu hb low.. n skrg air kncing kotor lak.. da 31w ni.. next week g kk check up.hrp result air kncing ok la xsgkut kerisauan,