GDM

Hallo mom ..adakh siap2 perna check BSP pagi rslt 6.4...lps tu tghhri trun dri 6.4.....

10 Các câu trả lời

Sy puasa dri pkul8 mlm or 10mlm.. Bsp pg 5.9 Paling tggi.. Tghri trun ke 4 lbh klu sy mkn bskut je.. Tp tulah last2 on insulin gak.. Sbb ubat Metformin x tolerate dgn bdn sy

Tinggi tuh..pagi sptutnya bwah 5.4..sblum bsp sis kena mkn before 8 lah cmtu..kawal permknan..selalu mmg akn turun sbb kita kadg bekerja peluh dah keluar smua kan..

mkn sayur peria sis... turun tu... Saya mengandung anak ke 3 check BSP jugak... pagi cek tinggi lepas Saya mkn sayur peria turun p 3.

Kl check di negeri sembilan itu kira tinggi... Ulang sekali minggu depan.. kl sama dah duduk wad ..utk belajar cucuk insulin.

Pagi tinggi tu bacaan awak. Setahu sy la, dekat kk tempat sy bacaan 5.4 habis tinggi untuk pagi. Kene 5.4 kebawah.

Saya bsp..hari tu semua 4..tak naik2, syukur SGT2..esok saya cek bsp lagi..semoga d prmudahkn aamiin.

Tinggi tu. Saya bsp 5.3 pon dah kene tanda pen merah lpastu kira atas pagar jee. Esok buat bsp lagi.

Kalau pagi biasa bsp bawah 5 paling tinggi 5.3 . Kalau 6.4 tinggi tu . Kalau turun okay lah .

Saya haritu 5.8 pagi. Puan puasa tak malam sblm cek bsp?

5y trước

Saya first gitu. Then cek lagi dapat 5.0. Malam sebelum puasa tu Puan try jaga pemakanan je. Maybe boleh makan portion nasi half cawan. Lebihkan lauk. Lauk pula kurang2kan yg bergoreng. Lepastu minum, Puan boleh banyakkan cuba air suam + perah limau sikit. @ air kosong sahaja. 😊 Berbeza bacaan saya bila buat mcm ni

Tinggi tu .. pagi 5.3 kebawah Malam 6.7 kebawah