Penggunaan car seat

Hai,sy ada baby 2bulan,sy nak ajar penggunaan car seat,tp ada yg ckp nnt pinggang baby akan sakit, sesiapa ada pengalaman tak pasal ni...boleh bg Pencerahan? #bantusharing #firstbaby #ingintahu #pleasehelp

17 Các câu trả lời

Klu newborn, beli carseat yg utk newborn lah, jgn la bg carseat utk baby yg dh boleh duduk 😅 atau beli car seat yg boleh laras, dari position newborn (baring), sampai 18-36kg, yg dh boleh duduk.

US , negara barat sane xde crs xblh kluar hospital sis .. anak² saye dr lahir pkai carseat Alhamdulillah ok je memasing ☺️❤️ Group baby dec2022/2023 https://chat.whatsapp.com/K6SHxUl5ivX5Y2L5aoIrTG

Masa beli carseat tu, ada tanya tak cara guna untuk newborn? Kalau carseat sesuai untuk newborn ok je. Cara pasang betul, ada tools tambahan tak untuk sokong badan dia. Gitu

cari carseat yang boleh pakai dari newborn. pasang carseat ikut kesesuaian umur dan berat anak. boleh follow fb carseat support group.

klu nak mula ajar, try peg tmpt dkt2 dlu.. jgn trus peg jln2 jauh..

Bagus ajar dari awal sis. Nanti senang.

xde pengalaman