breastfeed

hai...saya dah selamat melahirkan anak seawal 34weeks.. baby pramatang dan terpaksa ditahan dlm wad. saya plak emergency ceaser...xboleh bergerak ke hospital selalu.. dan kalau boleh nak kirim susu badan selalu.. cuma tiap kali pump susu, dpt sikit je .. Doktor ckp kena bf selalu baru cepat naik berat baby.. saya sedihh dan stress skrg ni sbb susu badan xkeluar banyak .. tolong saya mummy2 semua.. dah la terpaksa berjauhan dgn anak.. saya sgt sedihh....

10 Các câu trả lời

Jgn stress sis... Set kat mind susu ada susu banyak susu untuk baby... Kerap pam susu.. Urut2 tuam2.. Mkn mknn yg boleh tambah susu.. Sis kene kuat nk besarkan baby prem ni.. Xleh stress.. Baby sy dulu genap 30hari dlm wad.. Sy pulak belajar lagi time tu.. Cuti bersalin 2minggu aje.. Weekend je sy boleh balik bf baby.. Hari2 suami yg berulang hantar susu badan sy kat baby.. sy doakan semoga sis dan suami kuat dan tabah ye..

5y trước

terima kasih sis..InsyaAllah saya akan kuat demi anak saya..

Hi..sy mngalami situasi mcm awak juga...my baby lahir matang at 38 weeks, but kene tahan dkt nicu 4 hari due to nafas laju..really sad n worried...sy keep pump susu wlaupun sikit...sis pump je wlaupun keluar sikit2...but believe me nnt akan bnyk susu production from day to day. Hari first n second baby dkt nicu, terpksa izinkan nurse bg fm sbb susu badan sikit..n one important thing...always be positive n jgn stress melampau...

5y trước

terima kasih..InsyaAllah..doakan saya ye..

Sis jgn stress, disebabkan stress itulah salah satu air susu sedikit. Sis kena kiat semangat!! Bnyk makan sayur, minum susu soya, makan kekacangan, inshaAllah air susu banyak. Apa yg penting kena yakin dan jgn stress ok.

5y trước

baik..terima kasih sis..Insya Allah

Sabar byk2 jgn stress..jgn ikut kan perasaan.berpantang sebaiknya.jaga makan semua in shaa allah bila sis sihat..susu pun meriah nanti..

Sbb awk stress tu xkuar. Jgn stress. Relaks. Byk minum air msk. Mkn mknan yg berkhasiat. Keep pump every 1hours. Minum susu kurma.

Rebus betik mentah...jgn letak apa2...rebus kosong sja...minum sup betik tu byk...boleh menghasilkan susu badan yg byk..

5y trước

Sma2

Try hand express cuz 1st few days not easy to get milk using pump as colostrum are thick in consistency.

5y trước

okay..thank you alot..

Sabar ye sis.. anggap ni ujian dr Nya.. sbr bnyk2.. jgn stress n sedih

5y trước

terima kasih..InsyaAllah

Klu stress susu takkan kluar byk... You need to be positive.. Makan sup betik muda.. mkn betik muda tu skli..

5y trước

Yes..

Sabar ye sis.. Mula2 jek cmtu.. Jgn give up.. Nty lme2 msti byk.. Sis amal kn mkn sup lobak n mnum air Horlick milo...

5y trước

terima kasih