Mengandung ke?

Hai,nak tanya Kalau kira now dah masuk 9 minggu baru berani check semalam sebab Tkde langsung tanda pregnant. Di sebabkan last period 4/1/2022,so semalam baru ad hati nak check. Nak tanya, Kalau macam nie pregnant ke? Normal ke if Tkde simptom² pregnant? Dulu spotting pun hampir 1 bulan #ingintahu #pleasehelp #firstmom #bantusharing

Mengandung ke?
18 Các câu trả lời

last period saya yg 21/1/22...pada awal pagi 23/2/22,saya cuba² cek guna upt mcm yg sis pnya ni dan terus naik 2 line terang... now saya dah nak masuk 8week... alahannya... saya pening, mual, muntah, takda selera nak makan(terpaksa makan sikit²) dan penghiduan sensitif. puting membesar dan sakit bila d sentuh... perut selalu cramp... belum ke kkia lg... bidan bg temujnji suruh dtg pada 6/4 yg akan dtg ni 😊

2y trước

@Olivia TQ... 🥰🥰

haii.. salam sejahtera.. nak tnye.. bile sesuai pergi buat buku pink ye? last period 9/2/2022..so semalam da lewat period 3 hari.. sy teros cek upt.. sbb xde tande² period.. alhamdulillah cek double line.. ni 2nd bby sy.. anak 1st da 5 tahun.. keadaan sblm dgn skrg pon da laen skrg kan.. mybe boleh share pengalaman yg da buat buku pink bru² ni.. kne appoiment dlu ke? atau boleh teros pegi? tq

2y trước

Klau area selangor, kena buat appointment online. Type qmed.asia then pilih KK terdekat. Kalau walk in situ dorang akan bagi tarikh untuk datang balik.

assalammualaikum sis, sy nak tnya . sy last priod 1/2/2022 skrg sy dah tak priod lg . , tpi sy kebelakangan ni sllu mual sensitive dgn bau . hritu sy ada check masa lewat priod 7hari tp 1line , tp smpai skrg langsung takde lagi tanda2 nak priod . sy x nak check dah takut satu garis lg . so mcm mne ye 😭

2y trước

ok sis thnkyou. tp sy tggu smpai bulan depan lagi bru sy check .

Hi sis, nak tanya. Dulu awak spotting hampir sebulan tu awak preg tak? Maaf tanye. Sebab sy ade kluar darah selama 5 hari tapi tak banyak. Pinggang sakit semua. Sebelum ni haid sy tak pernah macam tu. Walaupun tak teratur.

2y trước

awak rasa awk pregnant ke? cek upt sis. Sy plak mmg disahkan preg tp masa kndungan 9 week bleeding 20hri. skrg dh ok case semua org lain2..

Jelas line nya puan. Tahniah ya dan jaga diri! Saya dah 2nd trimester pun takde symptoms pregnant so normal je puan jangan risau. Nanti dah 8 minggu ke atas boleh pegi scan di clinic atau kk

2y trước

thank youuu🥺.now like 9 week already.Esok baru nk try g klinik

thniah puan.. normal je puan.. mcm sy.. skrg dh dh msuk 8 week.. alhmdulillah.. xde simpton2 mual ke ape.... sma mcm ank sulong... xde alahan ape2....

2y trước

aww thank you❤️ Congrats to you juga✨.Take care sis

Tahniah sis! 😉 Sesetengah orang memang takda tanda pregnant. Enjoy ur journey and jaga kandungan baik2. Jangan angkat benda berat ya.

2y trước

Sama macam saya dulu sis. Dok lari sana sini. Siap tergelincir lagi 🤣 lepas tu dok pelik awat period tak mai lagi

Seronoknya tgok pekat betul 2 line tu . Tahniah sis 🌹 doa kan saya ade rezeki mengandung juga ye ?

2y trước

aminnn..semoga awak ad rezeki tuk pregnant❤️

Hi nak tanya macam mana buat yang gambar kedua tu? Saya cari tak jumpa..

2y trước

sama²☺️

Dah boleh pergi scan utk confirmkan. So apa2, senang nak trace.

2y trước

alhamdulillah dah scan tdi☺️.Then,baru buka buku pink