risau

Haii..smua..sy pregnant 12 week tdi p klinik cek timbang nurse bising sbb berat naik mendadak..sy mang xda alahan lgsg mang bselera sgt klu mkn..rsau la plak bila nurse cakap klu berat naik melampau tkut nanti risiko kena darah tggi ngn diabetes mgkin ada..bley ke klu ibu hamil diet???..anak first

14 Các câu trả lời

Amalkan diet yg sihat, banyakkan makan syur sayuran dan buah ... bukan diet yg langsung x makan... saya pn turun naik berat bdan.. nurse & doc selalu marah sbb berat tdk tentu... 😅😅 jgn terlampau ikt nafsu . Klau teringin makan sesuatu boleh je makan , cuma jgan ambil portion yg banyak.. cukup2 utk sis jaa ..

Boleh diet sis. Kurangkan pengambilan gula,banyakkan air kosong,kurangkan kuantiti nasi,lebihkan sayur & lauk yg berbakar je. Sy berat tiap kali cek Alhamdulillah,tak naik & tak turun. Maintain je ☺

hihi sme la sy pun.. 2mgu mule2 turun 1.4kg..2minggu lepas tu naik 2.3kg.die ckp lama2 awk kne drh tggi.. skrg on bp 5hari.tp bp sume normal.. belen lg 2ari je lgi nk g cek.. kikiki

Boleh diet dear. Ambil pemakanan yg seimbang. Kurangkan kuantiti nasi. Lebihkan sayur dan buah. Yg manis2 kena kurangkan. Dan buat senaman ringan setiap hari. ☺

Sy pn 12 minggu. Tp xde selera mkn lg. Smlm dpt pakej sekali dgn gastrik. Huhu. Kdg2 jeles dgn org yg ada selera mkn ni. bila la tekak ni nk mula berselera.

Saya lagi teruk kak...setiap dua minggu 2kg naik..tapi nurse x marah...dia check bp normal je...dah 33weeks..

Sama sy pn naik 4kg dlm sebulan.. Nurse bising.. Sy ckp la nk bt mcmna dh lapar😂

Saya berat makin turun.. Jmpe nurse je trun je.. Pun kena bising jugak.. 😂

5y trước

😅😅😅

Kurangkan nasi makan banyak sayur. Kalau tak nanti kena minum air gula.

Jg pemakanan shj sis.. berat yg naik skrg maintain kan shj..