About little son

Haii semua, sy seorang mummy kpd anak yg berusia 1 tahun 6 bulan.. last checkup haritu doc detact anak sy TRO senang cter mcm pra autism its bcoz dia tk suka bergaul.. bila panggil buat tak tahu, tp dekat rumah okay jaa.. maybe sbb dia takda kawan, dengan mummy dn abi dia mmg suka bergurau, cuma dia mmg suka bersendiri and lnsung tak suka bila orang pegang dia.. dia akan ikut mood dia jaa.. so far tgok mcm okayy cuma yes dia mmg suka sendiri, belum pndai bercakap sikit pun, blum bole dengar arahan, tapi bg seorang ibu, I think its normal.. sbb masa sy kecik pun dkat 2 thun bru berckp, dkat 2 thun juga bru pndai berjalan, atau mungkin perkembangan ank sy lmbat disebabkan dia pernah ada sawan? Mommys semua pernah lalui tak semua nii??? Sedih as mummy bila anak kita dicop pra autism 😭😭

2 Các câu trả lời

mcm anak buah saya la, doc ckp mcm tu juga. sekarang umur 3 tahun. bercakap okay potpetpotpet, berjalan berlari okay. bermain okay. tapi ada masa dia taknak main, dia ikut moof dia.. dia nak baring je, tak join kawan2 main. Bila malam, dia ajak mak ayah nya tido ( jrg nak jumpa budak2 yg ajak tido) selalu nya budak2 akan tahan mata utk main lagi. mungkin dia matang awal dari usia 🤭

Hai mommy. Mungkin org lain ada pengalaman begini. Apa kata mommy check dgn Doc lain. Atau berjumpa dgn pediatric. Moga anak mommy membesar dgn sihat dan tidak seperti yg doc tu katakan iaitu pra autism. #TAPactiveusers #TAPSupermoms