Apa ptt kne buat? Ada cadangan?

Sy ibu berkerja tp msuk opis 2hari sminggu. Ank sy yg jaga bila msuk opis nenek dia jaga. Bila g kkia cek doc suspek autism. Sbb dia kurang eye contact. Sy nk anta dia ke taska tp nenek dia xbg. Buntu nk pujuk nenek dia. Sy dpt thu ank sy red flag bila 8 bulan sbb bila pggil xpndang. Sy lg thu sbb sy kje xde masa nk ckp ngn dia sgt tpksa on tv. Tp ada timing. Tp kesian dia sbb dia xde kawan nk main n bergaul

2 Các câu trả lời

mak sy pon xsggup nk jage anak sy sbb tgh lasak ke sane sini 😅 mungkin bole ckp xnk susahkan nenek, nenek nk g kelas ngaji ke ape kan, nk bg anak berkawan sbb doc suspek autism, doc suggest hntr taska ke ape 😅

1mo trước

Xmaunya wlaupn ckp cmtu. Xmkn saman nenek dia. Dh bgtau nenek kne rehat. Dia ttp nk jga tp klu jg pn apa la sgt just bg mkn bg tdo bg mndi. Yg lain dia bukak tv bg cucu tgk. Dia main hp 😅

maybe nenek dia takut hantar sbb skrg byk kes kan ,tapi kalau ni pun susah juga, sbb doc. pun da suspek mcm tuh, ada tny doc. tak kena buat apa?, gpun detect pun awal juga time 8bln so sempat kalau buat tindakan.

2mo trước

dr. ada suggest apa2x tak , or awak try tgok kt tiktok ,byk juga tips kt sana. n maybe awak n family pun kena selalu ckp dgn dia la, main dgn dia. lepas tuh bawa dia keluar, pijak pasir, rumput, jmp kawan2x kt playground.