urin sugar

haii mommy . nak tanya korang pernah kena x bila stiap kli temujnji kan mesti cek air kencing then bila cek urin sugar +1 tpi bila mnum gula then kena ambil darah tiada pula kencing manis

2 Các câu trả lời

Mgkin sis kurg minum air kosong & terlebih mkn / minum benda yg manis.. doc check glucose & protein dlm urin sbb takut buah pinggang bermasalah atau tanda² lain.. kerapkan minum air kosong secukup nya shj.. sblm ambil urin, bykkn minum air kosong, pastu ambil midstream urin, jgn ambil urin yg mula² keluar..

5y trước

ok sis . thanks infonnya

Rasanya yg check kencing tiap kali check up tu nak check protein dlm kencing. Ni kat KD tmpt sy check up la.

5y trước

ouhhh ok sis 😊