Mengidam

Haii mamy semua , jom borak² tak dpat nak tidur .. Betul kaa kata org , klau mngandung bby boy mngidam tak teruk sangat .. Tapi kalau mngandung bby girl mngidam dia tuhan je laa yg tau .. Smpai tak larat nak buat semua kerja , asyik rasa penat dan loya je ..

12 Các câu trả lời

ini pengalaman saya, masa pregnant 2org anak perempuan sy morning sickness mmg teruk sampai kndgn 5bulan.pregnant seorang anak lelaki morning sickness masih ada tapi tak seteruk masa mgdg anak ppuan. sekarang tgh pregnant anak ke4, baru 14week, morning sickness ada tapi dah kurg. instinct sy dpt baby boy juga, xsabar nak tggu 20w scan jantina. 🤗

Saya baru 8week, setakat ni belum sampai mengidam apa2 lg..mual2 atau loya nk muntah pon xder lagi..cuma dapat kat suami mual/loya tuh😅 suami balik yg morning sickness🤦‍♀️💆‍♀️jenuh setiap pagi nk bg dia okey balik..sampai suami salahkan saya..dia cakap saya x aci!😆😆

mungkin lain org lain pembawaannyy..sy pregnt boy or girl sama saja.. mesti ad morning sickness n gidam2 tp sampai 4-5 bulan la gitu..tp ank pertama la yg paling teruk muntah/pening..sampi turun berat Bdn..susah masuk makan

5y trước

😄ank prtama tu sama la x bole hidu bau goreng2 dlm ruma tp still dpt mkn dlm ruma.. skrg ne x bole hidu n Xdpt makan mknan dlm rumah.. tp still kena mkn juga biarpn sikit.. mati la klu nak mkn luar je trus😅

sy 17 weeks dr awal smpai skrg x de ape2 alahan langsung (alhamdulillah) . cume kdg2 cpt rse letih/mngantuk. perut pun x nmpk. smpai org tnye betul ke mngandung? ramai yg ckp mybe baby boy klau cmtu..

Hy juga mom's ye memang betul cakap sis tu saye ad 3 ani pun macam tu tapi saye pregnat ni teruk sangat sebab ni anak ke 4 tu tau lah tak sama macam akak2nya😔😔🙈😊

Kalau sy yes. Kalini mengandung anak lelaki..xde morning sickness,xde alahan..mcm org x mengandung. Mengidam apa pun tidak. Cuma nafsu nak makan jer..lapar memanjang

Sy msa ngandung ank 1st girl alhamdulillah takde mengidam2 sgt..alahan pn takde..mcm biase je..mgkin lain org lain pembawakkannye

Waktu sy mengandung anak pertama, xde plak mengidam apa2. Mkn je apa yg ada. Sy baby girl masa pregnant anak pertama.

Sy pn xde ngidam ape2..yg ngidamnya laki sy.mcm2 dia nk mkn..tp nasib baik benda senang nk dapat..Hihihi

Tak juga sis... Sya mengandung yg sulung perempuan x mengidam , yg no 2 ni pun sma x mengidam pape lagi