10bulan

Haii assamualaikum...sy tgh pregg anak NBo 2....ank sy yg sulung berumur 11bln 12hr...sy NK tye ibu2 disini bahaya ke law anak sy x suka MKN nsi atau bubur???anak sy lbh suka MKN keropok,Megi,mee,aym dn ikn...ank sy jgk kuat minum ssu botol...1hr dlm 7botol atau lbh...n Ank sy x NK ssu bdn dah...adekah ia bahaya tok kesihatan ank sy???

6 Các câu trả lời

Mmg sgt2 xdigalakkan bby 11 bulan mkn megi. Even org dewasa mkn megi salu pun bahaya, ape lg umur cmtu. Slowly tukar cara pemakanan ank. Jgn dibeli jajan megi semua. Bila xde lama2 dia pun boring bila asik jawab xde. Budak2 klu diberi jajan mmg akan ketagih. Sebab tu dari awal kne control. Sis boleh lg mula dari skrg. Ajr mkn nasi, pasta, roti. InshaaAllah usaha sis akan mbuahkan hasil. Good luck!!

Bdk² yg selalu mkn makanan ringan akn hilang selera mkn nasi ..Saya buat kajian guna anak Saya sendiri😂.. anak Saya klo nampak Maggi ,hari² dia nk .. tp Saya jarang dh bli Maggi .. mula² mmg susah nk bg bhenti ,dia menangis jgk Cari Maggi ,tp lama² bila dh selalu ckp tkda .. akhirnya dia mkn jgk nasi .. skrg alhamdullillah dh tk Cari Maggi lg dh .. kopok² pn jarang bg ..

At first place sepatutnya jgn ajar makan jajan atau megi or any unhealthy foods/drinks. Usaha gain his/her appetite by changing meals. Else cari supplement yg sesuai usia dia to regain appetite on healthy food. Start to discipline your child by Speak to him/her nicely, make your child understand why you try to stop dia from taking unhealthy foods. Good luck! 😊

Try by Macaroni pasta ke.. Stop beli megi n jajan.. Kalo ank nanges nk megi or jajan tu, just straight jek sis ckp xde and cant.. Sis bole start tntu kn makanan ank.. Jgn ikot sgt, sbb kalo ank2 krap mkn mknan ringan, bole jejas tumbesaran dia.. Sbb MSG byk dlm mknan ringan cmtu n xelok k utk ank..

5y trước

Or sis bole jugak try bg roti.. Roti spread dgn peanut coklat pun ok.. Jnji dia blaja mkn bnde lain slain mknan ringan n megi.

11bln mkn maggi? Hehe. X bagus la mommy. Tukar makanan dia. Bagi la nasi goreng ker.. Nasi putih dgn sup ayam/ikan.. Mihun pun blh. Bagi mihun sup.. Bdk2 kene mkn mknanan yg berkhasiat. Terutama 2thn ke bwh. Utk tumbesaran otak bayi..

5y trước

Ooo yke???tq ats pandangan ibu

try nasi goreng.ank sye pun susah nk mkn nsik putih . tpi klau nsi goreng,dy mkn .tpi jgn letak ajinomoto.