NORMAL ATAU TIDAK , MAAF GAMBAR AGAK KOTOR SIKIT

Haii assalam mommy ii semua , saya nk brtnya normal atau tidak pedarahan mcmni...sbb saya dh lewat period 2mnggu saya check upt positif lepas 3,4 hari tiba ii kluar darah warna coklat pada hari prtama dan hari ii seterusnya mcm darah period dan skarang saya kerap rasa sakit perut tramat mcm ad angin dlm perut dan kluar darah berketul mcm tu...saya belum buat pngesahan sma ada sya mngandung atau tidk...dan skrang belum pegi klinik check lgi sbb masih blh kawal....mommy ii bantu saya pliss🙏Sbb sbelum nih saya penah jatuh dan turun darah risau rahim xok and xblh mngandung😔 #ingintahu #pleasehelp #bantusharing #seriusnanya

NORMAL ATAU TIDAK , MAAF GAMBAR AGAK KOTOR SIKIT
15 Các câu trả lời

Kalau da cek upt & sis pregnant.. apa2 je discharge (darah) kluar.. pegi hospital terus sis.. sy dulu preg 7 mggu ikut last period, tibe2 kluat bleeding tp x terang sikit2.. sy buat dunno je.. smpai la esok pn still bleeding & melarat smpai 1 mggu. Bru sy pegi klinik kesihatan, doc bagi ubat kuat rahim n bgtau sy supaya bedrest jgn buat kerja berat jgn byk berjln bedrest je. Sy x dgr.. sy pegi juga buat kerja, naik turun tangga. Last2 sy keguguran. Tp sy keguguran mybe sbb kandungan sy x berkembang mase tu.. sbb sy sepatutnya da 10 mggu tp kandungan masi 5 mggu.. so dia gugur..

Wslm.. pengalaman sy penah mcm ni.. sy g hsptal ckp UPT ve, tp bleeding klua mcm ni.. docter scan.. rahim dah kosong.. 🥲 sy bg doct yg klua tu untuk kepastian.. n amik darah.. sbb test UPT kat hsptal da -ve.. makmal amik sample darah yg klua tu.. bape bulan lepas tu hsptal call ckp tu karung 🥲 janin klua seketul.. masa tu baru sebulan lebih kandungan sy.. masa keluar tu beban pregnant mcm breast sensetive.. lelah tu smua kurang.. sy nk kepastian siap sy basuh.. mcm ni la karung nya.. dalam tu mcm ada gumpalan darah.. Sory kalau kurang paham apa yg sy story 😅😅

3y trước

Haah saya pon skrang kerap sakit perut bila nk cuci jaa mesti ad darah ketul kluar mcm tu...smlm kluar lendir putih jernis + darah risau saya...

pengalaman saya .. 5/2 check upt positif..7/2 turun spotting..igt spotting biasa.. 8/2 turun mcm tu.. jumpa pakar.. dy kata maybe sy period or kandungan tak jadi turun skli period.. tpi sakit dy tu mmg xleyh bawak bincang... senggugut & sakit pinggang and sakit sgt urat satu badan..mula takut kandungan luar rahim sbb xpernah period pain mcm tu.. sakit sgt pinggang kiri smpai nk gerak pun tak boleh.. tpi buat tvs scan xde ap and Dr cuma ckap just need bedrest sahaja .

3y trước

klu betul pregnant pun mmg sis kena gi jumpa Dr.. sbb sebarang pendarahan ketika hamil adalah berisiko tinggi.

saya punya kes pulak..darah keluar berketul2 ..tapi saya pi check awal..doc scan rupanya saya ada ketumbuhan jenis polyp..dalam masa sama saya baru tahu saya hamil 4 minggu .. doc ingat kandungan x jadi tapi alhamdulillah kandungan ok dan sekarang dah masuk 8 bulan..amin

3y trước

Risau sis bila kluar darah brketul mcm tu sbb xpenah jdi seumur hidup ini kali pertama....alhamdulillah Kandungan sis slamat..smoga allah permudhkan urusan sis dunia akhirat🤲

pegi la spital , bende2 camni bkn bende mainan.....kalau awak kata upt +ve maksudnya mgandung , dan kalau gugur , tkt dlm rahim awak tinggal bende2 yg blh bg infection dekat dlm tuh....

3y trước

Ya baik sis...tq info 😊

saya pernah cmni kandungan pertama..dua hari bleeding mcm period..last2 sy keguguran..tapi baik sis p check terus..insyaAllah ada rezki tuu nanti

3y trước

risau sbenarnya sis...harap ii xdk apa ii lahh smoga semuanya slamat..inshaAllah aamiin..tq sis😊

Awak post sini pun kita takut nak bgtau , mcm mcm sebab tau terus ke hospital jee sis . Tunggu jawapan lamaaaaa

3y trước

Saya pun risau..baik sis tq ya😊

Sebaiknya awak jumpa doctor untuk pengesahan lebih details since awak ada rasa sakit perut yang teramat sangat.

3y trước

yaa baik sis tq😊

Setahu saya awak pregnent.. tapi ni macam ketulan darah period .. nak tahu lebih lajuy sila rujuk dr

3y trước

Saya pun xpasti chexk upt n cb positif...first day darah warna coklat skarang dh hari ke3 darah jdi merah dan ketulan mcm tu stiap kali sakit perut

sis kes mcm ni patutnya jgn ditnya dlm ni dh . terus ke hospital atau klinik. 🥺

3y trước

inshaAllah Aamiin ii