berpuasa Ketika hamil

Haii Assalam Bole ke kalau kandungan Trimeste 1 bpuasa ? kandungan saya baru berusia 8 minggu

13 Các câu trả lời

sy pun trimester 1 week 5. skrg tgh cuba berpuasa. duk pujuk2 baby ckp kita dua kuat. kita puasa sampai habis ya. siap janji sahur dgn berbuka nnti bg mkn sdap2. hahahaha... In Shaa Allah.. kalau rasa lain mcm baru berbuka. Semoga urusan kita semua dipermudahkan dan baby dalam kandungan sihat2 ja dan ckup sifat semuanya.. aamiin 😊

3y trước

in sha Allah sy cube Okay 😘

Sy GDM on diet, smlm tanya Dr psl ni.. Dr ckp ok je nak puasa klu larat, tp jgn paksa diri... Dr ckp buat ikut kemampuan, selang sehari pun ok... Jap td sy dh rasa seram sejuk nak pitam, berbuka jgk la walaupun dh separuh hari... Risau baby kt dalam...

3y trước

Sama lah saya. Gdm diet control. Dah 33weeks. Tp saya sehari pun belum berjaya puasa lg. Hari first saya puasa 4pm dh berbuka sbb baby kurang active. Semalam check up di kk, jantung baby jd laju. Jd nurse cepat2 suruh saya minum air banyak2. Hari ni tktahu lah mampu puasa ke tak 😭

ibu mengandung x di galakkn berpuasa...memang kita rasa oke..tp baby kt dalam tu kelaparan...jantung baby boleh jd laju and stop serta merta kalau kita x makan....trimester 1 lg kene jaga kandungan sebab baby dgn rahim belum kuat lg...

Saya pun baru week 7, dua hari puasa ni mmg agak lembik😅 selalu pesan kat diri utk kuat sampai berbuka walupun Allah je yg thu mcm mana😅 cuma kalau ade muntah masa puasa mungkin akan stop puasa.

3y trước

Kalau xtahan berbuka je sis. Jgn paksa. Kalau boleh tahan cuba utk tahan☺️

alhamdulillah...berpuasa diusia 8bln stgh... insyaallah ok...ambik heavy sahur...1kali jer kene bbuka puasa sbb jntg baby just sgt..lain body lain ragamnya...ikut kesediaan n kesesuaian mummy..

waalaikumussalam , cuba puasa dulu . if rasa lain macam , berbuka okay . jangan paksa . shian baby hehe . semoga ibu ibu semua kuat semangat dan dipermudahkan ❤️

3y trước

baik awk ,, tq share pendapat

sbelum bpuasa usap2 perut ckp dgn baby jom puasa bg penuh..kita kuat tau 😊Saya ckp dgn baby mcm ni.alhamdulillah bjaya smpai brbuka😇

3y trước

Hihi ,, Bby Nyee La Mncuck Perut rase lapa, pening+loya pulak tu

Saya 7 minggu sis. Alhamdulilah berjaya habiskan. lepas solat bykkan berdoa supaya dikuatkan semngat nk berpuasa n mntak jgk alah ni hilang cpt2

sye 16w .. pg td cube puasa .. tp da stengah hri bwh prut rse mnyucuk2 cmpor lpr .. dgn tekak loye lg. . trus brbuke. ..

3y trước

Sy pun jnis loya,, alhan terok Smpai munth angin

Wassalam. Jika puan larat puan boleh cuba berpuasa. Jika tidak Puan boleh dapatkan nasihat daripada doc

3y trước

sy mmg alahan terok 😥 Sy cube bpuase tp Sy rase pening loya,, Smpai munth angin